Смертельно небезпечні продукти на нашому столі: будьте обережні при їх вживанні
Мало хто знає, що багато звичні продукти харчування таять в собі, при неправильному вживанні, смертельну небезпеку. Медики назвали їжу, при приготуванні якої слід бути вкрай уважним і обережним. В іншому випадку, можна втратити здоров'я і навіть життя.
Огірки, помідори, фрукти … Так-так, від них можна померти, якщо погано мити перед вживанням в їжу. Перед тим, як потрапити на прилавки магазинів овочі та фрукти зберігають на складах. А в подібних приміщеннях дуже часто водяться миші і щури. Гризуни нерідко є рознощиками бактерії лептоспіри. Даний мікроорганізм потрапляючи в організм людини здатний викликати лептоспіроз — хвороба з 50-відсотковою летальністю.
Риба — при недостатній термічній обробці продукт може стати джерелом паразитів. Особливо небезпечна в цьому сенсі річкова риба. Кістки риби можуть пошкодити стравохід або травмувати горло. Намагайтеся їсти її дуже повільно, ретельно пережовуючи. М'ясо тунця нерідко відрізняється підвищеним вмістом ртуті, з цієї причини таку рибу варто вживати в їжу дуже рідко.
Горіхи кешью містять природний токсин урушіол. При зловживанні продуктом може проявитися алергічна реакція. Ще небезпечніше є сирої кешью, такі горіхи викликають отруєння і важкі форми алергії.
Мускатний горіх добре в мізерних кількостях в стравах з м'яса і риби. Але, за словами вчених, якщо з'їсти три і більше цілих горішків за раз, то це спровокує важку інтоксикацію, аж до зупинки серця.
Нагадаємо, раніше медики назвали продукти, які руйнують щитовидну залозу. З обережністю до такої їжі слід ставитися навіть повністю здоровим людям.