Gorozhanin.com.ua

СБУ викрила двох жителів Полтавського району за підозрою у коригуванні ракетних ударів по енергетиці та аеродромах

14 октября
10:18 2024

Служба безпеки затримала агентів російських спецслужб, які коригували ворожий вогонь по Полтавській та Сумській областях.

Фігуранти встановлювали приховані відеокамери поблизу «потрібних об’єктів». Це дозволяло окупантам в онлайн-режимі відслідковувати наслідки «прильотів», а також коригувати повторні чи планувати нові атаки.

Основними цілями рашистів були військові аеродроми ЗСУ, теплові електростанції та енергогенеруючі підприємства.

За матеріалами справи, спочатку агенти знаходили «потрібні» об’єкти, а потім встановлювали і замасковували навпроти них мобільні телефони, що здійснювали онлайн-трансляцію.

Для безперебійної роботи гаджетів протягом тривалого часу до них під’єднували зовнішні акумулятори.

Контррозвідка СБУ поетапно задокументувала підривну діяльність агентів і затримала їх «на гарячому», коли вони встановлювали шпигунський пристрій поблизу військового об’єкта.

За даними слідства, у вересні цього року чоловіки, які шукали «легкого» заробітку в месенджері Telegram, потрапили у поле зору співробітника спецслужби рф. Надавши згоду на співробітництво за грошову винагороду, вони отримували від представника спецслужби держави-агресора завдання та покрокові інструкції.

Однак, замість обіцяних коштів з рф затримані отримали від слідчих Служби безпеки підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Полтавській та Сумській областях за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

В Украине сообщают о массовых минированиях зданий: известно о случаях в Киеве и Сумах

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.