У Запоріжжі витратили 11 мільйонів гривень на створення кулінарного хабу
У Запоріжжі завершується будівництво сучасного кулінарного хабу, на створення якого витратили 11 мільйонів гривень. Тут навчатимуться майбутні майстри кулінарного мистецтва та кухарі шкільних їдалень.
Про це повідомили в пресслужбі Запорізької ОВА, передає 061.
6,7 мільйона гривень із загального бюджету витратили на новітню техніку, яка відкриває нові можливості для кулінарної творчості. В кулінарному просторі встановили наступне обладнання: пароконвектомати, піца-печі, тістоміси, вакууматори, а також апарат для шокової заморозки
Зазначається, що тут зможуть опановувати професію не лише студенти, а й кухарі шкільних їдалень, які освоюватимуть нове меню від Євгена Клопотенка.
«Тут не просто готуватимуть їжу. Тут виховуватимуть професіоналів, які забезпечать майбутні покоління якісним та сучасним харчуванням», – розповідає директор Запорізького професійного коледжу готельно-ресторанного бізнесу Віктор Львов.
Навчання проходитиме у дві зміни, одночасно тут можуть працювати до 20 учнів. Кожне робоче місце обладнане нагрівальною панеллю, мийкою та окремою поверхнею для роботи. Є навіть холодильна кімната для зберігання овочів і заготовок, щоб забезпечити максимальну якість продуктів.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вже за кілька тижнів у Запорізькій області запрацює перший кулінарний хаб, який стане центром підготовки нової генерації кухарів для шкільних їдалень
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію