Gorozhanin.com.ua

Поради дієтолога до Великоднього святкового застілля

15 апреля
16:07 2023

Навіть таке лихо як війна не здатне завадити українським господиням приготувати великодні смаколики і пригостити ними рідних і близьких. Та дуже важливо, щоби споживання великодніх страв минули без негативних наслідків для здоров’я

Олег Швець, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України, сформулював рекомендації для хазяїв та гостей застілля, щоби свято не нашкодило здоров’ю.

  • сформуйте меню із розумним балансом між задоволенням і користю. Запропонуйте овочеві закуски, наприклад, овочеві палички із хумусом або сальсою;
  • не докучайте гостям пропозиціями «з’їжте ще», «спробувати оце, ” „пити до дна“. Гості можуть з комфортом і безпечно споживати різну кількість їжі, а тим більше, коли мова йде про алкоголь. Запропонуйте гостям цікаві фізичні та інтелектуальні розваги;
  • не пропускайте сніданок та обід перед святковим застіллям. Це збільшує шанси на переїдання;
  • не поспішайте, робіть перерви у поїданні смачних страв. Отримайте задоволення від того, що ви щойно з’їли;
  • обмежте у тарілці смажене, солоне, жирне та солодке;
  • споживайте не більше 3 порцій алкоголю для чоловіків, не більше однієї-двох для жінок. Порція: міцні напої — 30 мл, вино — 100 мл, пиво — 300 мл.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Фото – последствия удара по Тихорецку 21 сентября 2024 года | Новости Украины

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.