Які продукти можуть зіпсувати смак борщу: розкрито секрети приготування страви
Кожна господиня прагне приготувати свій борщ найсмачнішим, і щоб її кулінарні навички оцінила вся сім'я. Рецептів борщу існує в наш час багато. Ви можете проявити свою креативність і додати в борщ, наприклад, чорнослив, квасолю або яблука, комусь подобається борщ з кислинкою, і для цього у страву кладеться кисла капуста. Однак, важливо правильно готувати всі інгредієнти перед тим, як додавати їх до борщу. Про це ми і розповімо.
Основа борщу — бульйон. Найкраще для борщу брати м'ясо з кісточками. Проваріть його зі спеціями, процідіть, і на цьому бульйоні починайте готувати ваш борщ. Потім, коли м'ясо буде готове, зріжте його з кісточок і покладіть знову у кастрюлю.
Одним з головних інгредієнтів борщу є буряк. Овоч дає борщу незабутню кислинку і барвистий колір. Перед тим, як додавати в борщ буряк, його потрібно потушкувати на сковороді з достатньою кількістю лимонного соку. Ще один важливий нюанс! Додавайте буряк в борщ в самому кінці приготування, коли інші обсмажені овочі вже варяться. Капусту потрібно додавати в борщ після того, як звариться картопля. Їй не потрібно багато часу на приготування. Дрібно наріжте свіжу капусту, і при бажанні можете змішати її з кислою капустою. Тоді смак борщу буде ще більш пікантним.
Що обов'язково потрібно додати в ваш борщ, — це часник. За 3 хвилини до закінчення варіння натріть на тертці не менше 4-5 зубчиків на 2 л готового борщу. Якщо часник розтерти в ступці з невеликою кількістю сала, тоді борщ вийде ще більш пікантним.
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний пісний борщ, який нічим не поступається традиційному рецепту з м'ясом.