Gorozhanin.com.ua

Варення-желе з червоної смородини на зиму: простий рецепт вітамінних ласощів

09 августа
14:17 2020

Для приготування джемів і варення на зиму господині часто беруть смородину, однак, частіше чомусь використовують чорні ягоди, а не червоні. Досвідчені кухарі переконують, що варення виходить смачніше саме з червоної смородини. Рецептів його приготування існує безліч, однак, представляємо до вашої уваги оригінальний і простий варіант ягідного варення від ведучої "Ревізора" Юлії Панкової, яке за смаком і консистенцією нагадує і джем, і желе.

Варення-джем з червоної смородини

Інгредієнти:

  • Смородина — 1кг
  • Цукор — 1,25 кг

Варення-желе з червоної смородини на зиму: простий рецепт вітамінних ласощів Спосіб приготування:

Спочатку розімніть червону смородину, додайте до неї воду. Закип'ятіть ягоду на повільному вогні.

Процідіть гущу через марлю і добре відіжміть сік.

У смородиновий сік всипте цукор і варіть на сильному вогні 30 хвилин (з моменту закипання).

Після цього влийте ложку соку на тарілку. Якщо сік через 10 хвилин згуститься, значить желе готове, якщо ж сік залишиться рідким, то потрібно продовжувати варити.

Смородинове варення-желе має бути за консистенцією таке саме, як звичайне желе з желатином.

Готове желе охолодіть і перекладіть в банки. Подавати варення можна як начинку до будь-якої випічки, млинців і просто до чаю.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати оригінальне варення з персиків зі смаком апельсинів.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Чи змінить початок зими погоду в Україні: що прогнозують у Дніпрі 1 грудня

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.