ТОП-5 повсякденних звичок, які ведуть до онкології: попередження лікарів
Онкологія — найнебезпечніший недуга, які вбиває доросле населення в розвинених цивілізованих країнах. Рак залишив далеко позаду навіть серцево-судинні захворювання. Така статистика. На думку онкологів, причиною такого явища нерідко стають 5 основних звичок.
Любов до солодкого. Якщо ви любитель солодощів і можете запросто з'їсти пару шматків торта або тістечок замість повноцінного обіду чи вечері, якщо замість вівсянки на сніданок у вас шоколад, то вам пора задуматися про своє здоров'я. Велика кількість солодких страв в раціоні створює сприятливе середовище для розвитку ракових пухлин.
Оброблене м'ясо. Ковбаси, сосиски, м'ясні консерви та делікатеси — це можна їсти, але тільки максимально рідко, як виняток, коли немає можливості приготувати суп і кашу. У цих продуктах містяться канцерогени, які потрапляючи в організм, руйнують здорові клітини.
Напівфабрикати. Якщо вам ніколи готувати нормальну їжу, і ви купуєте напівфабрикати, то знайте, що так ви робите собі ведмежу послугу. Всі ці заморожені піца, пельмені і чебуреки ні до чого доброго не приведуть. Придбайте нову звичку: їсти якомога більше простих страв, приготованих своїми руками. Куріння. Як би це банально не звучало, але тютюнопаління — це всього лише шкідлива звичка. Не знаєте навіщо вам кидати її? Тоді задумайтеся, в сигаретному димі вчені виявили декілька тисяч небезпечних для людини хімічних речовин, близько сотні з яких — канцерогени, що викликають рак. І не тільки легень, а будь-якій з частин тіла.
Малорухливий спосіб життя. Людське тіло сильне і здорове доти, поки воно рухається. Обдурити природу тут складно, при відсутності руху атрофуються спочатку м'язи, потім з'являється зайва вага, порушується обмін речовин, в організмі залишаються виведеними токсини.
Дізнайтеся також, які три продукти допоможуть побороти почуття втоми і зміцнити імунітет?