Сливи і персики можна їсти не всім: медики розповіли про шкідливі властивості фруктів
Липень — розпал багатьох сезонних фруктів, серед яких персики та сливи. Не всі знають, що ці плоди можуть бути як дуже корисними для нашого організму, так і нести шкоду. Давайте дізнаємося, кому і в яких випадках слід відмовитися від цих фруктів на користь інших.
Для здорової людини денна норма персика становить 600 г плодів. Однак, це досить багато. Тому людям з певними проблемами цей фрукт не підходить для щоденного раціону в такій кількості.
За словами медиків, у складі кісточок слив та персиків міститься шкідлива речовина, яка може загострити хронічні захворювання або призвести до розладу ШКТ. Персики протипоказані людям з підвищеною кислотністю шлункового соку, цукровим діабетом і хронічними діареями.
Сливи є відмінним джерелом калію, але і ці фрукти можна вживати не всім. З обережністю до слив слід ставитися людям зі схильністю до діареї та інших порушень роботи ШКТ, при ожирінні дозволено вживати не більше 10 слив або чорносливу в день, оскільки це калорійний продукт. Жінкам у період лактації сливи можуть спровокувати розлад травлення у дитини.
Також сливи не можна їсти при цукровому діабеті, подагрі та ревматизмі. Не можна давати сливи у великих кількостях дітям, так як це може викликати біль у животі.
Раніше повідомлялося, в який час доби найкорисніше вживати фрукти і ягоди, і що категорично не можна їсти натщесерце.