Сало при гіпертонії: медики розповіли про вплив продукту на артеріальний тиск
Сало — продукт, про користь і шкоду якого ми мало замислюємося, проте, в деяких випадках його вживання вкрай небажано. Більшість суворих дієт обмежують вживання сала, але свинячий жир не тільки впливає на вагу, але і не поєднується з таким захворюванням як гіпертонія, яким на сьогоднішній день страждає кожна третя людина у віці старше 45 років.
Вся справа в тому, що свинячий жир сприяє відкладенню холестерину в судинах. Гіпертонія часто супроводжується атеросклерозом, а непомірне вживання цього продукту значно погіршує стан. При засолюванні сала використовується велика кількість солі, яка у великій кількості заборонена людям з гіпертонією. Сіль затримує в організмі рідину, за рахунок цього збільшується навантаження на серце і стінки судин. Гіпертонікам рекомендовано стежити за масою тіла, тому сало їм їсти не заборонено, головне, в невеликих кількостях і без солі. Якщо іноді з'їдати 50 г не обробленого термічно сала, то воно буде навіть корисним для організму. При вираженій гіпертонії лікарі рекомендують повністю виключити продукт з раціону.
Однозначно говорити про негативний вплив сала на тиск людини не можна, так як деякі фахівці не рекомендують захоплюватися салом і людям, що страждають від зниженого артеріального тиску. Є версія, що надмірне споживання цього продукту може негативно позначитися на роботі серцево-судинної системи. Але це не означає, що тепер сало можна їсти нікому. Якщо знати правильну дозу і їсти свіже домашнє сало, тоді ніяких негативних наслідків не буде.
Раніше повідомлялося, як правильно вживати сало, щоб зміцнити імунітет.