Рецепт маринованого перцю з медом: як приготувати апетитну закуску на зиму
Із сезонних овочів можна приготувати різні заготовки на зиму, і це не лише мариновані огірки і помідори. Багато господинь закривають борщові заправки, кабачкову ікру і овочеві салати з перцю, баклажанів, цибулі, грибів, тощо. Одним із простих і смачних рецептів вважається маринований перець з медом. Спробуйте приготувати таку смакоту, і ви ні разу не пошкодуєте!
Для цієї заготовки потрібно брати м'ясистий перець, червоного або жовтого кольору, і білу молоду цибулю. За бажанням в салат можна додати кілька бутонів сушеної гвоздики. У холодну пору року така закуска з перцю стане відмінним гарніром до будь-якого м'яса. На її приготування у вас піде не більше півгодини.
Для приготування маринованого перцю вам знадобляться такі інгредієнти:
- перець болгарський – 1 кг
- біла молода цибуля – 1-2 шт.
- рослинна олія – 1 стакан
- оцет – 1 стакан
- мед – 1 склянка
- перець запашний – 3 горошини
- перець чорний – 3-5 горошин
- лавровий лист – 2 шт.
Спосіб приготування:
- Болгарський перець помийте, видаліть насіння, м'якоть наріжте великими скибочками.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
- Зробіть маринад. Для цього змішайте рослинну олію, оцет, мед, лавровий лист, чорний і запашний перець, і все прокип'ятіть на повільному вогні.
- Поки маринад кипить, додайте перець і цибулю. Варіть протягом 5 хвилин.
- Розкладіть перець в стерилізовані банки. Залийте маринадом і закатайте банки.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як правильно вибрати перець на прилавку, і чим відрізняється "перець-дівчинка" від "перцю-хлопчика".