Пиріг «Ранкова роса»: рецепт дуже смачного і красивого в розрізі десерту
Пиріг «Ранкова роса» являє собою випічку з двох видів тіста. Поєднання різних смаків: шоколадного, кокосового і сирного підкорить будь-кого. Цей пиріг на святковому столі буде виглядати ефектніше будь-якого торту. Приготуйте, не пошкодуєте!
Пиріг «Ранкова роса»
Складові:
- 300 мл жирної сметани
- 250 г сиру
- 200 г вершкового масла
- 1 стакан пшеничної муки
- 9 ст. л. цукру
- 50 г кокосової стружки
- 3 яйця
- 3 ст. л. молока
- 1,5 ст. л. какао-порошку
- 2 ч. Л. розпушувача для тіста
- 30 г шоколаду
Спосіб приготування: Сир змішати з 1 яйцем, 3 ст. л. цукру і кокосовою стружкою. Гарненько перемішати, розділити на 20 частин і скачати кульки, за величиною з волоський горіх. Розкласти сирні кульки на застеленій плівкою тарілці і відправити в морозилку на півгодини.
У глибокій ємності змішати розм'якшене вершкове масло з цукром. Додати яйця, що залишилися, влити молоко і збити міксером до однорідності. Всипати борошно, змішане з розпушувачем, замісити тісто, що нагадує за консистенцією густу сметану. Розділити масу на дві частини. В одну додати какао і добре перемішати.
Прямокутну форму розміром 15х25 см змастити маслом. Спочатку розрівняти світле тісто, потім — темне. Далі рівномірно розподілити сирні кульки, злегка натискаючи на них, щоб занурити в тісто, приблизно до половини.
Випікати пиріг в духовці при температурі 180 градусів близько 40-45 хвилин. Готовий пиріг «Ранкова роса» витягти з форми, дати повністю охолонути, покрити кремом із збитої з цукром сметани і посипати тертим шоколадом.
Смачного!
Приготуйте також пиріг з кремом і з маком на Маковея. Дуже смачна випічка до святкового столу.