Медики розповіли про користь бутербродів для здоров’я: розвіяно головний міф
Бутерброд вважається найшвидшим і найситнішим перекусом, однак, якщо говорити про здорове харчування, хліб з маслом і ковбасою на сніданок — не найкращий варіант. У наш час з'явилося стільки варіацій звичних з радянських часів бутербродів, що говорити про однозначну шкоду цієї страви для здоров'я не можна. Медики зазначають, що сприймати бутерброди як щось шкідливе — велика помилка. Давайте розберемося з цим питанням.
Терапевт і дієтолог Філіп Кузьменко вважає, що часто страви домашньої кухні містять більше калорійних інгредієнтів, ніж бутерброд. Все залежить від того, з яких інгредієнтів ви готуєте.
"Іноді домашня« правильна їжа"- це справжня калорійна бомба з майонезу, масла, картоплі і жиру, яка не несе в собі ніякої користі і навіть провокує появу атеросклеротичних бляшок в судинах", — зазначає лікар.
У бутерброді можна поєднувати білки, жири і вуглеводи, що робить його поживним і зовсім не шкідливим, якщо готувати з корисних інгредієнтів — без використання майонезу і кетчупу, з цільнозернового хліба і з додаванням овочів. Лікар радить, якщо ви хочете, щоб ваша дитина їла більше овочів, наріжте їй капусти між двох булок, додайте шматочок сиру, розігрійте в мікрохвильовій печі, і дитина буде задоволена і сита. Навіть якщо ви худнете і сидите на дієті, можете сміливо готувати собі для перекусу вегетаріанські бутерброди з нежирного м'яса, нежирних сирів і овочів. Додавайте до складу інгредієнтів свіжу зелень, хумус, яйця. Замініть майонез на гірчицю або сметану.
Раніше повідомлялося, які продукти заборонено їсти після 15.00, щоб бути здоровими.