Хліб з кабачка: оригінальний рецепт смачної солодкої випічки
Кабачки — одні з найдешевших на ринку овочів. Якщо ж ви щасливий власник дачної ділянки, то, напевно, у вас кабачків щороку дуже багато. Спробуйте приготувати хліб з кабачків. Рецептура дуже проста, але смак — божественний. До того ж, така випічка буде більш корисною для здоров'я, ніж кекси і пироги.
Кабачковий хліб
Складові:
- 1 молодий кабачок
- 1,5 склянки пшеничного борошна
- 1 склянка цукру
- 2 великих курячих яйця
- 1,5 склянки шоколадних крапель
- 0,5 склянки будь-якої рослинної олії
- ¾ ч. Л. харчової соди
- 0,5 ч. Л. розпушувача для тіста
- 1 ч. Л. меленої кориці
- 1 пакетик ванільного цукру
Спосіб приготування:
Кабачок очистити від шкірки і насіння (молоді можна не чистити). Натерти на середній терці. Духовку розігрійте до температури 180 градусів. В цей час змастіть форму для випічки маслом і посипте борошном або сухарями. В окремій мисці змішайте борошно з содою і розпушувачем. Додайте цукор, корицю і добре перемішайте до однорідності.
Рослинну олію розітріть з ванільним цукром, потім всипте сухі компоненти і вимісіть однорідне в'язке тісто. Додайте шоколадні краплі і тертий на тертці кабачок (приблизно 1 склянка) ще раз перемішайте до гладкої текстури і однорідності.
Вилийте тісто у форму для випічки. Готуйте близько 1 години в духовці. Поверхня випічки повинна стати рум'яною. Готовність перевірте за допомогою зубочистки. Дайте готовому кабачковому хлібові трохи охолонути на решітці і можна подавати до столу.
Приємного чаювання!
Пропонуємо вам також спекти смачний і ароматний домашній хліб в духовці. Рецепт простий і доступний кожному кулінарові.