Гарнір, який знижує рівень цукру і холестерину, назвали лікарі з Канади
Здоров'я людини залежить від того, що він їсть. Медики з Канади назвали гарнір, який стоїть ввести в меню всім людям без винятку. Завдяки цієї нескладної коригування харчування можна нормалізувати рівень цукру в крові і знизити рівень «поганого» холестерину.
Ваше самопочуття значно покращиться. Що їсти, щоб не хворіти, розповіли канадські вчені. Вони рекомендують своїм пацієнтам, а також всім людям, що страждають хворобами ендокринної системи та на цукровий діабет зокрема, частіше готувати гарнір з бобових. Горох, квасоля, сочевиця знижують рівень глюкози і холестерину в організмі людини.
На думку канадських лікарів, гарнір з бобових повинен бути на столі не тільки у тих, хто вже хворіє на цукровий діабет або захворюваннями серцево-судинної системи. В якості профілактики подібних недуг страви з квасолі, сочевиці, гороху, нуту та ін. також вельми ефективні. Варто зазначити, що заяви канадських лікарів про користь бобових для сердечників і діабетиків, аж ніяк не є голослівними. До такого висновку фахівці прийшли в результаті проведених досліджень.
Лікарі з Канади також підкреслюють, що самі по собі страви з бобових дуже корисні для людського організму, вони допомагають поліпшити результати загальної терапії, проте повністю замінювати горохом і сочевицею лікування не можна, це може призвести до тяжких наслідків. Перед приготуванням бобові слід замочувати у воді на 8 годин. Це сприяє усуненню з гороху, квасолі, нуту та ін. фітінової кислоти, дана речовина знижує засвоєння організмом поживних речовин з бобових.
Нагадаємо, раніше медики розповіли, кому кукурудза протипоказана. Людям, з якими захворюваннями не варто ласувати вареною кукурудзою?