Домашній кетчуп на зиму: простий рецепт смачного і корисного соусу
Щоб взимку не купувати в магазині готовий кетчуп, який не можна назвати корисним для здоров'я. У домашніх умовах приготувати про запас ароматний соус з томатів не так вже й складно.
Кетчуп на зиму
Складові:
- 2,5 кг помідорів
- 2,5 кг болгарського перцю
- 100 г часнику
- 2/3 склянки цукру
- 2/3 склянки рафінованої соняшникової олії
- 1 ст. л. солі з невеликою гіркою
- 0,5 ч. Л. спецій за смаком
- 1 ч. Л. 70% оцтової есенції
Спосіб приготування:
Томати вимити, обсушити, нарізати скибочками. Тверді частини у плодоніжки слід обрізати. Болгарські перці вимити, видалити плодоніжки і насіннєві коробки. Нарізати часточками, а потім поперек — тонкою соломкою. Пропустити через м'ясорубку часник і помідори два рази. В отриману суміш додати сіль, цукор, соняшникову рафіновану олію. Перемішати, перелити в каструлю з товстим дном, додати спеції і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння, варити помішуючи 15 хвилин. Всипати нарізаний соломкою перець, перемішати і варити 20 хвилин після закипання.
Зняти з плити, влити оцтову есенцію, ретельно перемішати і розкласти по банках. Герметично закупорити, укутати ємності з соусом в перевернутому стані теплою ковдрою і дочекатися повного охолодження.
Смачного!
Не забудьте заготовити на зиму кілька банок кабачкової ікри. Рецепт смачної і ніжною закуски простий і не вимагає зайвих витрат.