Gorozhanin.com.ua

2500 доларів за маршрут до сусідньої країни: на Одещині затримано організатора незаконного перетину кордону.

22 июня
12:54 2024

За вказану суму зловмисники з Одеси обіцяли допомогти харків’янину порадами та вказівками щодо перетину кордону в обхід пунктів пропуску на Одещині. Нині фігурантам повідомлено про підозру і за скоєне обом загрожує позбавлення волі.

Про це повідомили у поліції.

У ході оперативних напрацювань правоохоронці встановили, що схему незаконного переправлення чоловіків через кордон організував 25-річний одесит, залучивши до прибуткової справи на рік старшого співмістянина.

У червні зловмисники підшукали в популярному месенджері 29-річного жителя Харківської області, який бажав уникнути мобілізаційних заходів шляхом втечі з країни. Під час листування та телефонних розмов з останнім спільники розповіли йому план подорожі до сусідньої держави та наказали прибути до Одеси, прихопивши з собою 2500 доларів для розрахунку з ними за їхню послугу.

Щойно харківʼянин передав фігурантам обумовлену суму, спільники відвезли його на одну із залізничних станцій, звідки він мав доїхати до населеного пункту Одещини, розташованого поблизу кордону з сусідньою державою. Після прибуття за вказаною адресою одесити обіцяли надати «клієнту» покрокову інструкцію з рекомендаціями, які б допомогли йому покинути межі України поза пунктами пропуску.

Під час поверхневого огляду затриманих поліцейські виявили в одного з них пакетик з білою речовиною, зовні схожою на наркотичну, яку буде скеровано на експертне дослідження. В разі підтвердження експертним висновком належності вказаної речовини до наркотичної, за даним фактом буде надана додаткова правова кваліфікація.

Зловмисникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Згідно з її санкцією, за сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України порадами та вказівками, вчинене за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів, фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Нині обидва підозрювані затримані в процесуальному порядку, вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

Загарбники примушують дітей з Токмака отримувати російські паспорти

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.