Де смачно поїсти в Києві: ТОП-9 закладів столиці обов’язкових до відвідування
Київ славиться не тільки історико-культурними пам’ятками, але й цікавими закладами, які не залишать байдужим жодного гурмана та навіть пересічного громадянина.
Тож, куди піти смачно поїсти в столиці та одночасно насолодись гарним інтер’єром, незвичною концепцією або історією – розповідаємо далі в матеріалі.
Найстаріший бар-клуб Києва – легендарний кнайп-клуб «Купідон». Цей заклад, відкритий у 1996 році, варто вважати першим у столиці літературно-культурним хабом, місцем, де обожнювали збиратися прихильники кінематографу та літератури.
«Купідон» й наразі легендарна київська літературна місцина. Тут водночас із кафе розташовується книжковий магазин, є послуга bookcrossing.
Ціни:
- асорті «Під пиво» – 799 грн;
- нагетси із соусом барбєкю або солодкий чілі – 289 грн;
- картопля по-селянськи – 145 грн;
- деруни зі сметаною – 109 грн.
Графік роботи: Пн – вихідний, Вт-Нд з 12:00 до 21:30.
Адреса: вулиця Євгена Чикаленка, 1-3.
Наступний заклад для тих, хто цінує комфорт та любить екзотику. «Улюблений дядько» – це незвичайний заклад, який славиться ексклюзивним трактуванням східних страв, ввічливим обслуговуванням та незвичайним інтер’єром. Бронь столика обов’язкова: у популярному ресторані Києва «Улюблений дядько» практичні завжди повна посадка.
Ціни:
- паштет з язика – 190 грн;
- долма з баранини – 295 грн;
- борщ з чорносливом та телятиною – 380 грн;
- стейк з судака на грилі – 495 грн.
Графік роботи: щодня з 09:00 до 22:00.
Адреса: вулиця Паньківська, 20.
Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua», щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.
Наступний заклад, який ви маєте обов’язково відвідати – це ресторан української кухні «SHO». Тут особливу увагу привертає «інстаграмний» дерев’яний інтер’єр, величезні люстри й плетені канати від стелі до підлоги. В меню представлені закуски, супи, основні страви, пиріжки, млинці й різні десерти, сніданки й розділ страв, які можна взяти з собою (вареники, пельмені та помідори в банку).
Ціни:
- окрошка з індички – 240 грн;
- юшка з трьох видів риби – 340 грн;
- зрази з м’ясом –320 грн;
- олів’є з крабом та лососем – 590 грн.
Графік роботи: щодня з 10:00 до 21:00.
Адреса: вул. Мечникова, 18
Ресторан «Циферблат» – це незвичайний заклад, це не ресторан і не кафе, це просто вільне місце, де все безкоштовно – кава, цукерки, солодощі, чай, ігри, інтернет і т.д., за гроші можна купити тільки час. Оплачувати потрібно тільки за час перебування. Біля входу є годинник, відвідувач вибирає одні з них і засікається час. За першу годину потрібно заплатити 110 годину, за день – 450 грн.
Графік роботи: Пн-Пт з 10:00 до 21:00, Сб-Нд з 11:00 до 21:00.
Адреса: вул. Володимирська, 49А.
«Київська перепічка» – безперечно, головна візитівка міста, улюблена безліччю містян та гостей столиці. Це знаменитий заклад швидкого харчування на вулиці Богдана Хмельницького, де годують виключно однією стравою – перепічкою. Що ж це за страва? Гаряча сосиска в дріжджовому тісті, обсмажена у фритюрі, до якої за бажання можна взяти гарячий або холодний напій.
Неймовірно, але факт: «Київська перепічка» відкрився неподалік від Хрещатика в лютому 1981 року та існує в такому самому вигляді й досі. Через це саме цей заклад вважається найстарішим столичним фаст-фудом.
Вартість: 1 шт – 40 грн.
Графік роботи: Пн-Пт з 08:30 до 19:00, Сб з 09:00 до 22:00, Нд з 10:00 до 20:00.
Адреса: вулиця Богдана Хмельницького, 3.
Найпопулярніша мережа недорогих ресторанів швидкого харчування «Пузата Хата» у Києві. Тут можна поснідати котлетою по-київськи, на обід з’їсти борщ, а на десерт взяти вареники з вишнями. Затишне кафе Києва «Пузата хата» – це місце, де можна дешево і справді смачно поїсти. А знайти один із ресторанів на карті теж дуже легко, бо цих цікавих закладів у столиці багато.
Ціни:
- борщ по-домашньому з м’ясом – 42 грн;
- котлета по-київськи з сиром камамбер – 88 грн;
- рис з овочами – 40 грн.
Графік роботи: щодня з 08:00 до 23:00
Адреса: Контрактова площа, 2/1, вул. Велика Васильківська, 40, ТЦ «Глобус», 1 лінія, вул. Майдан Незалежності, 1 та ін.
Ще одне сакральне місце, що стало ще однією візитівкою Києва разом із «Київською перепічкою» та улюбленим місцем численних туристів, – кафе-пиріжкова «Ярослава». Складно уявити, але заклад існує аж… з 1946 року. Фантастична атмосфера та інтер’єр такої собі давньослов’янської трапезної, вкрай демократичні ціни на прості та смачні страви й надзвичайні пиріжки, за якими вишукуються черги, усе це приваблювало десятки років і продовжує приваблювати містян і туристів. Пройти повз і не купити декілька пиріжків із сиром або вишнями – чи можливо взагалі?
Графік роботи:Пн-Сб з 9:00 до 22:00.
Адреса:вулиця Ярославів Вал, 13.
Легендарний ресторан «Прага» із багатовіковою історією, що розташований на території ВДНГ. Перші згадки про нього датуються 1799 роком. Тоді це був «Червоний трактир», він вважався однією з найкрасивіших локацій тих часів. Потім ресторан мав назву «Лебідь», бо в озері, біля якого він розташовувався, плавали ці граційні птахи. А сучасну назву ресторан отримав лише у 1959 році. На одній із Чехословацьких виставок на ВДНГ чеські профі запропонували редизайн ресторану: змінили освітлення й меблі, показали власні рецепти, залучили своїх кухарів та привезли фірмове пиво, посуд і навіть одяг для його працівників.
Ресторан користувався неабиякою популярністю серед містян і часто приймав поважних гостей. Вже у 1989 році ресторан припинив приймати відвідувачів. Але за 20 років заклад відродився, він працює і дотепер. Смачні страви, різноманітні дитячі розваги, жива музика, світла простора тераса на воді та приємний сервіс створюють душевну атмосферу для гостей закладу.
Ціни:
- попкорн із креветок – 480 грн;
- круасановий тост із гуакамоле та крабом – 995 грн;
- салат з свіжих овочів та сиром Фета – 295 грн;
- борщ український з пампушками – 265 грн;
- равіолі з качкою – 325 грн.
Графік роботи: щодня з 10:00 до 22:00.
Адреса: вул. Академіка Глушкова, 1.
І останній заклад в нашій добірці – «Остання Барикада». Це місце, де зібрані українська кухня, бар і музей трьох українських революцій новітнього часу: на граніті 1990 року, Помаранчева 2004 і Революція Гідності 2014 року. Щоб сюди потрапити, потрібно знати пароль, який запитають на вході. Та й взагалі заклад створювався як «секретний», тобто конкретну адресу не називали, було сказано: «Біля Лядських воріт». Щодо цін, то вони тут середні.
Ціни:
- тартар із яловичини – 229 грн;
- салат з редисом, молодими огірками та перепелиним яйцем – 109 грн;
- бичачі яйця зі шпинатом та білими грінками – 229 грн;
- вареники з сомом та кав’яром оселедця – 189 грн.
Графік роботи: щодня з 11:00 до 22:00.
Адреса:вул. Майдан Незалежності, 1
Ми раніше розповідали про незвичні кав’ярні у Києві, куди вам варто зазирнути.