Де готують найсмачніше м’ясо в Києві: ТОП-11 закладів столиці
Незважаючи на вегетаріанські тенденції, м’ясо, як і раніше, їдять з великим апетитом, а смачно приготований стейк із яловичини цінується на вагу золота. Для любителів смачно та ситно поїсти свої послуги пропонують м’ясні ресторани Києва. У кафе та ресторанах м’ясо подають у різному вигляді: від знайомих всім бургерів і сендвічів до вишуканих закусок з оленини і реберців під хитромудрими соусами.
Вибрати, де можна скуштувати м’ясо у Києві нескладно. Все залежить від смакових уподобань людини, найбільш зручного розташування та розміру гаманця. Але в який би м’ясний ресторан столиці не вирішили відправитися відвідувачі, вони можуть бути впевнені, що на них чекає ситний обід або вечеря.
Тож, де знайти найсмачніші страви з м’яса у Києві? Ми все дізналися і тепер розповідаємо вам.
І перший заклад в нашій добірці , де ви зможете скуштувати смачні м’ясні страви – це сучасний гастрономічний простір під назвою «Мітерія», що розташований неподалік від Палацу «Україна». В закладі пропонують широкий вибір стейків із різним ступенем прожарювання.
Кожен рецепт створений шеф-кухарем Артемом Радучичем, який активно пропагує концепцію використання місцевих продуктів та новаторських смаків. У ресторанному меню можна знайти стейки з української, американської, австралійської та аргентинської яловичини, а також ребра та каре. Одним з основних гастрономічних хітів закладу є стейки та м’ясні страви, які готуються на вугіллі в хоспері. Також у меню є стейк із тунця для тих, хто віддає перевагу рибним стравам.
Крім того, заклад допомагає військовим – кожні 150 грн зі стейку відправляють на ЗСУ.
Ціни:
- стейк Філе Міньйон (Україна) – 800 грн;
- стейк Філе Міньйон (Аргентина) – 1250;
- стейк Рібай (Україна) – 950 грн;
- стейк Рібай (Америка) – 2250 грн;
- філе індички – 335 грн;
- тушкована баранина – 345 грн;
- ідеальний бургер – 395 грн.
Графік роботи: щодня з 11:00 до 22:00.
Адреса: вул. Велика Васильківська, 114
Заклад «Goodman» – це справжній експерт у світі стейків, адже ресторани цієї мережі уже багато років працюють не тільки в Україні, а й в інших країнах Європи. Безперечною зіркою меню є стейки, яких тут аж 10 варіантів: ковбой, Рібай, «Нью-Йорк», шатобріан, філе-шато, філе-міньон, шортлойн, ті-бон, портрерхаус, томагавк. М’ясо для стейків везуть зі США та Австралії, а до кожного з них долучається детальний опис, з якої частини вирізки їх готують. Крім того, до кожної позиції пропонують певний ступінь просмаження, який максимально розкриє смак м’яса, зберігаючи його м’якість і соковитість.
Ціни:
- біфштекс яловичий з яйцем – 369 грн;
- філе індички смажене в хоспері – 369;
- корейка ягняти – 519 грн;
- шашлик зі свинини – 389 грн;
- бургер «Преміум Гудман» – 469 грн;
- стейк Рібай – 2199 грн;
- ХХL стейк Ковбой – 3399 грн.
Графік роботи: щодня з 12:00 до 22:00.
Адреса: вулиця Жилянська, 75.
Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини Києва, столичного регіону та України, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.
«AlexGut Grill Pub» – це новий м’ясний ресторан на Соломянці у Києві. На гостей чекає затишна атмосфера та різноманітні страви з м’яса і не тільки. Одна з особливостей закладу – відкритий гриль у залі. Насолодитися стравами можна у залі закладу чи на терасі.
У ресторані на грилі готують стейки, ніжне м’ясо з філе курки та стегна індички, фірмові бургери. До страв пропонують 8 сортів розливного пива та інші напої. Також є сніданки та сезонне меню.
Ціни:
- стейк Нью-Йорк – 225 грн за 100 гр;
- стейк Рібай – 235 грн за 100 гр;
- м’ясо курки – 215 грн;
- каре телятини – 450 грн;
- м’ясо свинини на грилі – 295 грн.
Графік роботи: щодня з 11:00 до 21:45.
Адреса: вулиця Кудряшова, 18 А.
Відкритий у 2010 році, «BEEF Meat&Wine» тричі отримав нагороду «Кращий м’ясний ресторан України» (премія «Сіль» 2014 року, 2016 і 2019) та премію Wine Spectator (один келих). Головний продукт ресторану – це, звичайно, м’ясо. Американські мармурові стейки органічної ферми Creekstone Farms й іспанські від Vacum в BEEF готують на чотириметровому відкритому грилі Parrilla та в дров’яній печі.
М’ясний ресторан «Beef meat&wine» вважають одним з найпопулярніших спеціалізованих закладів Києва. Розмір порції, подача, і, звичайно, смак вражають навіть вибагливих гурманів. Також у меню є фірмові бургери та страви з телятини, каре новозеландського ягняти, запечене курча та філе качки. Подивитись, як створюються улюблені страви, можна завдяки відкритій кухні, яка розташована на першому і другому поверсі закладу. Ще одна особливість ресторану – різноманітна винна карта.
Ціни:
- молода телятина кістці – 490 грн;
- каре новозеландського ягняти – 1830 грн;
- качина ніжка конфі та поре з батату – 420 грн;
- запечене курча – 440 грн.
Графік роботи: щодня з 10:00 до 23:00.
Адреса: вулиця Шота Руставелі, 11.
Наступний заклад в нашій добірці – «Sam’s Steak House». Цей заклад справжня легенда, що відчинила свої двері з 1996 року. До того ж, це перший стейк хаус в Україні! Саме Sam’s впровадив вдосконалену технологію дозрівання м’яса в натуральній оболонці для української яловичини. На сьогоднішній день в ресторані є власне міні виробництво з обробки та дозрівання м’яса. В меню – широкий вибір стейків з української та американської яловичини, dry і wet aged. Також тут проходять дегустації віскі і майстер-класи з приготування стейків і популярних страв з м’яса.
Ціни:
- стейк Рібай (Україна) – 700 грн;
- стейк Рібай (США) – 2500 грн;
- стейк Філе Міньйон (Україна) – 600 грн;
- стейк Філе Міньйон (США) – 1800 грн;
- бургер Sam’s з американською яловичиною – 430 грн.
Графік роботи: щодня з 11:00 до 22:00.
Адреса: вулиця Жилянська, 37.
Класичний і єдиний у Києві бразильський стейкхаус «Grill do Brasil» працює за концептом «родизіо», що означає «їж, скільки хочеш». За фіксовану вартість гості отримують доступ до усіх страв, які подають у ресторані в необмеженій кількості. А обрати тут є з чого. Перша частина банкету – це салат-бар, в якому, окрім власне салатів, є закуски та гарніри, після чого починається справжнє свято м’яса. По залу колами проходять кухарі, пропонуючи гостям 14 видів м’ясних страв на будь-який смак (баранина, яловичина, свинина у пармезані, свинячі та телячі реберця, домашні ковбаски, соковиті курячі ніжки, сердечка та грудинка в беконі). Не впевнені, що після такої трапези захочеться десерт, але тут він також є. У меню – традиційні бразильські ласощі, ягідний та шоколадний мус, карамельний пудинг, легкий сорбет і чизкейк.
Напої у меню також присутні, проте вони не входять у фіксовану вартість трапези.
Ціни:
- родізіо Бізнес (діє з понеділка по пятницю, з 12:00 до 15:00) – 449 грн;
- родізіо Ланч (діє з понеділка по пятницю, з 15:00 до 18:00) – 699 грн;
- родізіо (діє кожен день) – 1100 грн.
Графік роботи: Пн-Пт з 12:00 до 21:00, Сб-Нд з 14:00 до 21:00.
Адреса: бульвар Лесі Українки, 24.
Хоча стейк як страва частіше асоціюється з американською кухнею, у ресторанах європейської кухні він також популярний. В італійському ресторані «Carpaccio» у центрі Києва готують різні види стейків на будь-який смак: соковитий рібай з реберної частини яловичини, один з найніжніших і маложирних стейків з філе міньйона, медальйони, а також стейки з риби.
Ціни:
- філе курча на баклажані у вершковому соусі – 228 грн;
- медальйони з філе індички су-від та вершковим рісоні – 278 грн;
- медальйони з телятини з лисичками – 468 грн;
- стейк Ріб-ай Україна (ціна вказана за 100г, риблизна вага стейку 350г) – 158 грн;
- філе Міньйон Україна (ціна вказана за 100г, приблизна вага стейку 250г) – 258 UAH.
Графік роботи: щодня 11:00-22:00.
Адреса: Гоголівська вулиця, 17.
Cучасний український м’ясний ресторан «Жарім’ясо» відкрили на Бессарабці одесити – Андрій та Інара Заричанські. Усе м’ясо тут готують на відкритому вогні та вугіллі. Частина страв готується перед гостьовим столом із шоу-презентацією страви.
У закладі пропонують сиров’ялене м’ясо й дичину, зокрема є печеня з кабана, філе оленя чи страуса. Також тут можна скуштувати українські й американські стейки. До основних страв пропонують салати, закуски, овочі й сири. До стейків радять замовляти білі та червоні вина, ігристе, міцні напої і коктейлі.
Ціни:
- тар-тар з бичачого серця – 178 грн;
- холодець з молодого теля – 256 грн;
- велика тарілка підкопченого сала – 395 грн;
- бургер з мармуровою яловичиною – 278 грн;
- м’ясний сет – 727 грн;
- смежені реберця – 268 грн;
- мисливські ковбаски – 248 грн.
Графік роботи:щодня з 11:00 до 23:00.
Адреса: вул. Басейна, ½.
Ресторан «Kiev City Grill&Bar» балує гостей широким асортиментом різних страв, але головна прикраса його меню – розділ гриль. Біле та червоне м’ясо, риба, креветки та ковбаски – від такого розмаїття розбігаються очі та течуть слинки. Заклад зручно розташований, тішить приємною атмосферою та супер-сервісом, до загального меню додається барна карта з міцними напоями та коктейлями на будь-який смак.
Ціни:
- салат теплий з телятиною – 175 грн;
- язик з хроном – 155 грн;
- копчені свині вушки – 85 грн;
- свиний ошийок – 105 за 100гр;
- свинні ребра – 115 грн за 100 гр;
- ніжна перепілка – 145 грн за 100 гр.
Графік роботи: щодня з 12:00 до 23:00.
Адреса: вулиця Кінцева, 1, Симиренко 16а.
Скуштувати смачні м’ясні страви у Києві ви зможете в закладі «Oxota na Ovets». Це азіатський стейк-хаус, який розташувався на Воздвиженці. Заклад входить до сім’ї ресторанів «Gastrofamily» Дмитра Борисова. Одна з особливостей ресторану – відкрита кухня з деревним robata грилем, на якому смажать стейки та свіжу рибу. На відвідувачів чекає автентична азіатська кухня та страви, приготовані за легендарними рецептами. Тут можна спробувати качку по-пекінськи, лобстера, Том-Ям, бургери, вок, різноманітні страви з риби та м’яса.
В ресторані готують витриману мармурову яловичину. Ви можете обрати стейк улюбленої просмажки.
Ціни:
- салат з ростбіфом та чорним трюфелем – 365 грн;
- ціла качка по-пекинськи – 1690 грн;
- стейк Рібай (США) – 1850 грн;
- стейк Охота на овець – 520 грн.
Графік роботи: щодня з 10:00 до 22:00.
Адреса: вулиця Воздвиженська, 10В.
І останнє місце в нашій добірці – це гастропаб «В Ребро», що відчинив свої двері в жовтні 2016 року. Завдяки майстерності бренд-шефа Євгена Вишневського заклад неодноразово ставав фіналістом премії «Сіль» як найкращий м’ясний ресторан України.
У меню «В Ребро» зібрані найкращі м’ясні популярні страви: стейки, ребра, бургери. У закладі вирішили зосередитися саме на соковитості м’яса в поєднанні з хрусткою скоринкою. Для цього реcторан використовує тільки відбірну яловичину локального українського виробництва. У «В Ребро» гості можуть спробувати Smoked Ribeye Steak, а для любителів ніжних стейків тут пропонують Steak Filet Mignon.
Ціни:
- бургер Начо – 235 грн;
- тар-тар з яловичини – 245 грн;
- смажені курячі крильця в солодко-гострому соусі – 225 грн;
- копчені свинні ребра в соусі BBQ – 367 грн;
- копчений стейк Рібай – 210 грн за 100 гр.
Графік роботи: щодня з 12:00 до 23:00.
Адреси: проспект Івасюка, 24А.
Нагадаємо, ми писали раніше про найдорожчі заклади Києва та у скільки там обійдеться вечеря.