Свинина з помідорами та сиром: рецепт простої страви, яка до смаку багатьом українцям
Запечена свинина з помідорами та сиром поєднує поживність м’яса з соковитими овочами і вершковим смаком. Це класична страва, яка стала улюбленою для багатьох людей. Зараз, коли ще не завершився сезон помідорів, готувати її особливо приємно.
Рецепт запеченої свинини з сиром розкаже редакція сайту 056 з посиланням на «Смачну хату».
Інгредієнти:
- Свинина — 500 г
- Сіль — на свій смак
- Спеції — на свій смак
- Часник — 2-3 зубчики
- Майонез — 3-4 ст. л
- Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
- Помідори — 2-3 шт.
- Сир твердих сортів — 150 г
Спосіб приготування:
1. Свинину нарізати на порційні шматочки, не тонко. Злегка відбити шматочки свинини. Посолити і поперчити до смаку. Деко для запікання вистелити пергаментом. Викласти шматочки свинини на пергамент.
2. Часник почистити та пропустити через прес. З’єднати майонез з часником і добре перемішати. Змастити соусом, що вийшов, шматочки свинини. Цибулю почистити і нарізати на тонкі кільця. Викласти кільця цибулі на свинину поверх соусу.
3. Помідори вимити та порізати на тонкі кружечки. Викласти кружечки помідорів поверх цибулі. Поставити лист зі свининою в розігріту духовку і запікати при температурі 200ºC 20 хвилин.
4. Дістати лист з м’ясом з духовки, щедро посипати шматочки свинини сиром, натертим на тертці, і відправити назад в духовку ще на 10-15 хвилин. Сир повинен розплавитись і злегка зарум’янитися. Смачну, апетитну свинину, запечену з помідорами та сиром, подати у гарячому вигляді з гарніром.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію