Швидкі мариновані кабачки: рецепт освіжаючого сезоного салату
12 июля
00:10
2023
Настав сезон кабачків. Це корисний овоч, який зараз має дуже доступну ціну. І якщо вам набридли смажені, печені, варені в рагу, то ви можете їх замаринувати. Смак — досить освіжаючий.
Сайт 056 розкриє таємницю швидкого приготування літньої вітамінної закуски.
Інгредієнти: кабачок — 1 кг; сіль 3-5 г; соняшникова олія — 3 ст. л.; оцет — 1 ст. л.; перець чорний мелений 2-3 г; цукор — 1 ст. л.; часник 2-3 зубці; маленький пучок кропу.
Спосіб приготування:
- Кабачки миємо під проточною водою, а потім очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими пластинками. Секрет приготування швидких маринованих кабачків в тому, що їх потрібно якомога тонше нарізати.
- Кабачки солимо і все ретельно перемішуємо.
- Залишаємо на 20-30 хвилин. Овочі повинні просочитися сіллю й пустити сік.
- Тим часом готуємо маринад. В окрему миску ми наливаємо соняшникову олію та оцет. Додаємо чорний перець, цукор і видавимо часник.
- Кріп, нарізаємо дуже дрібно, додаємо до маринаду та ретельно перемішуємо до отримання однорідної консистенції.
- Трохи віджимаємо кабачки від соку і перекладаємо в миску з маринадом.
- Все ретельно перемішуємо, щоб кабачки повністю просочилися маринадом. Закриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію