«Паляниці зі смаком полуниці»: як зберегти королеву ягід свіжою якомога довше
Зараз починається сезон полуниці. В Дніпрі її продають де тільки можна, але ціни дуже різняться — від 65 до 110 грн. Довго ці ягоди не лежать, але якщо ви з апетитом купили їх побільше, то маєте знати, як найдовше продовжити її свіжість.
Про це повідомляє сайт 056.
Полуниця містить антивікові флавоноїди, антиоксиданти – антоціани та катехіни, які знижують ризик розвитку хронічних хвороб, у тому числі раку, серцево-судинних захворювань. Дослідження також показали позитивний вплив полуниці на здоров’я очей, неврологічне здоров’я та здоров’я шкіри. Але щоб відчути користь, її потрібно їсти свіжою.
П’ять порад, як зберегти полуницю свіжою найдовше:
1. Потрібно постаратися купити свіжі ягоди — вони повинні бути пружними, щільними, не мати жодних плям або потемніння. Купуючи полуницю в супермаркеті в контейнері, добре розгляньте її всередині, щоб там не було цвілі або роздавлених ягід.
2. Перед тим як забирати полуницю в холодильник, переконайтеся, що вона не волога. В іншому випадку розстеліть ягоди на паперовому рушнику, і зачекайте, поки вбереться зайва волога. Полуницю можна викладати в контейнер шарами, вистеливши між ними паперові рушники.
3. Зберігати полуницю краще при температурі 0-2 градуси. У холодильнику для цього підійде нижня висувна скринька, призначена для овочів і фруктів. Ягоди краще тримати у відкритому пакеті, пластиковому контейнері або картонній коробці.
4. Мити ягоди необхідно безпосередньо перед вживанням, інакше полуниця вбере вологу та швидко зіпсується. Позбутися бактерій можна за допомогою оцтового розчину – у співвідношенні 1:3 змішайте оцет з водою та опустіть туди на кілька хвилин полуницю. А потім промийте під проточною водою. Це потрібно насамперед для ягід, якими торгують біля дороги.
5. Удома полуницю потрібно періодично переглядати, першими вживаючи ягоди, які стали м’якшими. Якщо з’явилася цвіль, ці ягоди потрібно одразу ж викинути, інакше вона швидко пошириться на інших.