Грибна юшка з галушками: старовинний український рецепт
Грибна юшка з галушками – смачна і ситна перша страва, яке припаде до смаку усій родині. Головні інгредієнти страви — гриби, морква, ріпчаста цибуля і галушки. Нарізані кубиком білі гриби спочатку бланшерують з цибулею, а потім готують у грибному бульйоні разом з галушками. Перед подаванням до столу страву посипають дрібно нарізаною зеленню кропу. Все просто але смачно, ситно і корисно! Те, що треба для обіду! Також є більш сучасний рецепт.
Про це повідомляє сайт 056.
Інгредієнти: гриби сушені — 50 г (або свіжі — 500 г); борошна — 1 склянка; вода — 1/4 склянки; цибуля — 1 шт; корінь селери(маленький) — 1 шт; корінь петрушки — 1 шт; картопля — 600 г; морква — 1 шт; сіль — до смаку; лавровий лист; перець чорний горошком — до смаку; олія; зелень – 100 г; часник – 1 зубчик; улюблені спеції.
Гриби добре промиваємо, нарізаємо та варимо бульйон. Якщо використовуєте сушені гриби, то їх попередньо потрібно замочити у воді, промити, а тоді вже варити. Коли гриби зварились, зціджуємо їх. Розігріваємо сковороду та обсмажуємо гриби на олії. Сюди ж додаємо нарізані селеру, петрушку та цибулю. Картоплю добре промиваємо, очищуємо та нарізуємо невеликими квадратиками.
У каструлю додаємо картоплю, обсмажені гриби та селеру, петрушку і цибулю (цибулю можна додати цілою та не обсмажувати її). Солимо та перчимо до смаку. Коли закипить, додаємо галушки. Варимо до готовності.
Готуємо галушки: беремо ємкість, насипаємо гірку з борошна, робимо посередині заглиблення та наливаємо води, солимо. Замішуємо круте тісто. Тісто розкачуємо та робимо «ковбаску» товщиною у 1 см., нарізуємо галушки.
Готові галушки кидаємо у грибну юшку. Варимо ще три хвилини. До готової страви можна додавати сметану.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію