Годуватиме 10 000 людей щодня: в Україні створили перший у світі автономний потяг-кухню

Під час широкомасштабного вторгнення залізничні вокзали стали острівцями порятунку. Це тепер не просто місця прощання і зустрічей, а і допомоги. Минулої зими вони стали центрами обігріву та харчування для всіх українців у прифронтових регіонах, де блекаути мали регулярний характер. Цього року на додачу до вокзалів Укрзалізниця створила цілий поїзд, який здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі на день будь-де і будь-коли.
Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на пресслужбу Укрзалізниці.
Аналогів не існує і Укрзалізниці вдалося запустити перший у світі автономний поїзд-кухню.
“Залізничники продовжують рятувати цивільне населення й одними з перших приходять на допомогу там, де вона найбільше потрібна. Разом із фондом Говарда Баффета запустили ще один унікальний проєкт, який не має аналогів. Food train вже пройшов тестову перевірку, і найближчим часом спільна команда Укрзалізниці та фонду заступить на постійне чергування в найскладніших прифронтових районах України, де тепло та їжа є критично важливими для життя”, — зазначив голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.
Як це працює новий потяг?
Поїзд складається з шести вагонів під локомотивом:
- генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
- вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
- вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
- вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
- вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
- багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.
Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо та інше. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію