Gorozhanin.com.ua

Додавання молока до кави може посилити її корисні властивості

01 февраля
19:24 2023

Додавання молока до кави може посилити її корисні властивості

Додавання невеликої кількості молока до кави може посилити її протизапальні властивості. Вчені вияснили, що молочні білки можуть зв’язуватися з антиоксидантами в каві, що корисно для здоров’я.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на New Atlas.

У новому дослідженні вчені з Копенгагенського університету зосередилися на вивченні поліфенолів — сімейства органічних сполук, які містяться в багатьох продуктах харчування і, як відомо, мають антиоксидантну дію. Ранні дослідження показали, що поліфеноли здатні зменшити окисний стрес в організмі людини. Попри те, що вченим багато відомо про властивості поліфенолів, вони досі не знають багато про те, як ці сполуки взаємодіють з іншими молекулами, які містяться в продуктах харчування.

Дослідники зосередилися на вивченні того, як кавова та хлорогенова кислоти (два основних поліфеноли, що містяться в каві) взаємодіють з цистеїном (ключовий білок у молоці).

Виявилося, що збагачені білком поліфеноли виявилися вдвічі ефективнішими у запобіганні запаленню в імунних клітинах порівняно зі звичайними поліфенолами.

Також звичайна кава з молоком також генерує нові зв’язані молекули. Такий зв’язок виникає не тільки в каві з молоком, але і в інших продуктах, таких як м’ясо та овочі або фруктові молочні коктейлі, але будуть потрібні подальші дослідження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

У Києві стартувала кампанія із захисту хвойних дерев: деталі

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.