Gorozhanin.com.ua

На Полтавщині відновлено капремонт автодороги Полтава — Красноград вартістю 200 млн грн

06 апреля
19:31 2021















Фото: Служба автомобільних доріг у Полтавській області

У 2020 році на замовлення Служби автомобільних доріг у Полтавській області розпочато поточний та капітальний ремонти на автодорозі державного значення Р-11 Полтава — Красноград. До цього протягом останніх 60 років цю дорогу не ремонтували, лише «латали»

На автомобільній дорозі Р-11 Полтава — Красноград відновлено роботи з поточного середнього ремонту. Підрядна організація працює поблизу села Кошманівка Машівської громади. Наразі проводиться спушування — один з процесів регенерації. Він забезпечить посилення основи дороги. Після цього буде укладено два шари асфальтобетону, зокрема верхній шар — зі щебенево-мастикового асфальтобетону. Про це повідомили у прес-службі Служби автомобільних доріг у Полтавській області.

Заплановано провести два види ремонту: поточний середній (км 0+000 — км 25+850) та капітальний (ділянка км 25+850 — км 32+550). Також завершено тендер на визначення розробника проектно-кошторисної документації на проведення поточного середнього ремонту на ділянці (км 32+550 — км 45+136).

— На цій дорозі з часу її будівництва жодного разу не було поточного чи капітального ремонту, дорогу лише «латали». Протягом 60 років експлуатації дорога вичерпала свій технічний ресурс і тепер не витримує сучасних навантажень. Враховуючи ці фактори Служба автодоріг вирішила оновити дорогу по максимальній протяжності, — розповів начальник Служби автодоріг Іван Краповницький.

Минулого року було влаштовано майже 20 км нижніх шарів в рамках поточного та капітального ремонтів. У 2021 році роботи будуть продовжені.

Дорога побудована в період з 1958-1961 років. Проходить Полтавською та Харківською областями. Протяжність в межах Полтавської області — 45,1 км.

У 2020 році перемогу на тендерах щодо капремонту 6,7 км вказаної дороги (ділянки км 25+850 — км 29+150, км 29+150 — км 32+550) отримало ТОВ «Ростдорстрой», яке запропонувало ціну у 200 млн грн.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

    Двоє жителів Одещини опинилися на лаві підсудних за незаконні оборудки зі зброєю, бойовими припасами та наркотиками

Двоє жителів Одещини опинилися на лаві підсудних за незаконні оборудки зі зброєю, бойовими припасами та наркотиками

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.