Gorozhanin.com.ua

Горожанин — Опозиція обирає європейський вектор розвитку України

12 мая
12:06 2013

На площі біля міської ради ще зранку рясніли різнокольорові прапори опозиційних партій: «Фронт Змін», ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», «ПРП», «Народна самооборона», «НРУ» та «Європейська партія України». Підтримати європейський вектор розвитку країни зібралося декілька сотень небайдужих громадян. До них звернулися представники запорізьких осередків партій, які зазначили, що проведення саміту Україна-ЄС – це великий крок до вирішення проблем як у відносинах із Євросоюзом, так і в середині країни, зокрема питання політичних переслідувань Юлії Тимошенко та Юрія Луценко.

«Шлях до саміту Україна-ЄС був тривалий і нелегкий. І тому 25 лютого – важливий день для України. Ми зобов’язані скористатися цим шансом, адже наступної нагоди приєднатися до європейської спільноти доведеться чекати десятиліттями. Ми не бажаємо чекати – ми хочемо жити в Європі, бо ми – європейці!» — заявляють опозиціонери.

Народний депутат України 6-го скликання, голова Запорізької обласної організації ВО «Батьківщина» Валерій Крайній закликав присутніх до об’єднання заради майбутнього: «Якщо ми хочемо мати достойне життя за європейськими стандартами, робочі місця та стабільну заробітну плату, хочемо побороти корупцію та розвиватися, ми повинні бути з Європою.  Шлях в Європу залежить від кожного українця. Тільки об’єднавшись з європейською сім’єю, ми повинні будувати майбутнє, до якого прагнемо».

Своє звернення представники опозиції внесли у «Резолюцію демократичних сил»  та передали на розгляд у міську раду.

Також у цей день відбулася прес-конференція за участю керівників запорізьких опозиційних організацій, де було оголошено про створення «Координаційної ради демократичних сил» — нового національно-демократичного об’єднання  у нашому місті.

Метою цього об’єднання на регіональному рівні є максимальна консолідація зусиль опозиції задля вирішення суспільно-економічних проблем запоріжців, організація контролю над діями місцевої влади та боротьба з проявами вибіркового правосуддя та переслідувань за політичні переконання. У подальшому об’єднання планує спільно приймати участь у виборах до місцевих органів влади та всеукраїнських виборах президента у 2015 році.

Координатор «Координаційної ради демократичних сил» Едуард Гугнін, зазначив, що підписання «Меморандуму про спільні дії» підтверджує, що опозиція спільна в своїх діях та політиці, що вона стоїть на тих же позиціях, що проголошувала перед парламентськими виборами. До цього 171 депутат від партій «Батьківщина», «Свобода» і «Удар» підписали заяву на підтримку євроінтеграційного  вектору розвитку України, наразі чекають розгляд документа у Верховній Раді.

У майбутньому планується, що координаційна рада стане більш розширеною, до неї приєднаються не тільки політичні партії, а і громадські рухи. Представники від опозиції закликають до об’єднання заради загального пріоритету кожного українця – Української демократичної правової держави. Заради цього, обіцяють опозиціонери, вони готові співпрацювати з усіма, хто бореться з існуючим режимом за достойне життя, демократію, відновлення соціальної справедливості та рівноправ’я.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

60 тисяч гривень за перемогу у тендері: працівницю інституту Національної академії медичних наук викрили на хабарі

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.