Gorozhanin.com.ua

Уляна Супрун розповіла, як можна швидко відновити нюх і смак після коронавірусу

29 октября
12:46 2020

Уляна Супрун, навіть будучи у відставці, продовжує піклуватися про здоров'я українців. Так, екс-міністр регулярно дає в соцмережі рекомендації, як поводитися в разі того чи іншого захворювання. Не оминає вона стороною і найбільш злободенну нині тему — коронавірус. Так, колишня керівниця МОЗ розповіла, як відновити відчуття нюху і смаку після захворювання на коронавірус.

Перш за все, слід зауважити, що втрата нюху — одна з найперших ознак захворювання. Проявляється це несподівано і швидко. При цьому ніс людини може бути зовсім не закладений.

Слизова оболонка носа — один з найпростіших шляхів проникнення вірусу в організм людини. Потрапляючи в ніс, він приєднується до рецепторів на поверхні клітин. Потім за допомогою білка певного виду вірус впроваджується в клітини і починає розмножуватися. Таким чином, в більшості випадків, саме слизова носа першою піддається атаці злобного вірусу.

Уляна Супрун розповіла, як можна швидко відновити нюх і смак після коронавірусу Ще один характерний симптом ураження організму ковідом — втрата смаку. Ці два відчуття становлять 40% сенсорної системи людини. Тому не можна недооцінювати їхню втрату.

Як показує досвід, відчуття запаху і смаку починають повертатися протягом одного-двох тижнів після захворювання. Однак в окремих випадках їхнє відновлення може зайняти до року. Тому Уляна Супрун дала кілька рекомендацій, як пришвидшити цей процес.

Крім закапування назальних кортикостероїдів, рекомендованих ученими-медиками, можна ще вдатися до деяких доступних і безпечних способів. Умовно їх можна назвати тренуванням нюху і смаку.

Зокрема, для відновлення нюху Супрун рекомендує взяти собі за правило періодично нюхати ефірні масла, що мають різкий запах. Причому можна нюхати не одне, а кілька масел. Тим самим ми тренуємо свій нюх, що аналогічно фізичним тренуванням м'язів тіла.

Для швидшого відновлення смакових відчуттів, екс-міністр пропонує експериментувати з їжею: додавати в неї більше спецій, робити більш солодкою або кислою, або ж навмисне додавати гірчинку до того, що ви їсте. Правда, такі експерименти напевно все ж краще проводити у своїй тарілці, а не в загальній каструлі.

Нагадаємо, за добу 27 жовтня в Україні зафіксовано рекордну кількість летальних випадків від коронавірусу. В цей день в нашій країні було зафіксовано 165 смертей від COVID-19.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Прогноз погоди у Харкові на завтра

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.