Заразитися і не померти: вчені назвали, який фактор знижує смертність від коронавірусу
Учені з Медичної школи Бостонського університету поділилися цікавим спостереженням, пов'язаним із захворюванням на коронавірус. Як з'ясувалося, є фактор, який істотно знижує ризик померти від цієї недуги.
Звичайно, від самого захворювання цей фактор не рятує, але ймовірність летального результату зменшує вдвічі. Виявляється, більше шансів вижити мають ті люди, у яких в організмі вищий вміст вітаміну D. У таких людей вдвічі рідше розвиваються небезпечні ускладнення, які можуть призвести до смерті.
До таких висновків медики прийшли на підставі аналізів крові, які вони робили пацієнтам, хворим на COVID-19. Виявляється ті, у кого вміст вітаміну D в організмі був вищим, значно рідше отримували важкі ускладнення, і показник виживання у них був набагато вищим.
При цьому не зайвим буде нагадати, що вітамін D актівно синтезується в організмі під впливом прямих сонячних променів. Однак цього недостатньо, тому доречним буде вживати в їжу продукти, що містять багато цього вітаміну. До таких належать: лосось, оселедець, сардини, тунець, масло з печінки тріски, устриці, лісові гриби, яєчні жовтки і молочні продукти.
Нагадаємо, Юлія Тимошенко розповіла, як хворіла на коронавірус. Іноді їй здавалося, що від неї йде життя, зізналася політик.