Чому небезпечно готувати їжу у фользі: медики попереджають
Багато хто з нас любить запікати у фользі м'ясо або овочі. Приготовлені таким чином страви виходять соковитими і смачними. Однак, медики попереджають, що готувати у фользі можна далеко не все.
Якщо ви думаєте, що частинки алюмінію з фольги при високих температурах можуть потрапити в їжу і тому в фользі готувати не можна, то ви помиляєтеся. Харчову фольгу покривають спеціальною оксидною плівкою, щоб алюміній, який в ній міститься, не переходив у їжу. Це тонке покриття захищає алюмінієву основу від контакту з харчовими продуктами.
Технічна фольга такою плівкою не покрита, і в разі її використання алюміній може накопичуватися в легенях, нирках, щитовидній залозі та головному мозку, провокуючи розвиток всіляких захворювань.
За словами дієтолога Катерини Бурляєвої, потрібно пам'ятати, що в алюмінієвій фользі можна готувати продукти, які містять кислоту, і не додавати кислоту (оцет або лимон) в якості інгредієнтів. Це руйнує захисну плівку, і тоді частинки алюмінію можуть потрапити в їжу. Якщо ви сумніваєтеся в якості фольги, по можливості замініть її пергаментом або рукавом для запікання. Ефект від приготування буде таким самим, але зате про здоров'я можна не переживати.
Медик зазначає, що зберігати продукти у фользі в холодильнику абсолютно безпечно. Тоді вони довше зберігають свої смакові якості і захищені від сторонніх запахів.
Раніше повідомлялося, які продукти погано засвоюються в поєднанні з яйцями.