Gorozhanin.com.ua

SpaceX готується до наступного етапу тестування Starship

12 сентября
00:21 2020

Після чергового випробування стрибка на зорельоті минулого тижня SpaceX збирається побудувати перший прототип величезного прискорювача першого ступеня ракети наступного покоління. Між тим, скоро почнуться випробування моделі двигуна Raptor, необхідного для орбітальних місій Starship.

Starship займає центральне місце в баченні Ілона Маска, мільярдера-засновника SpaceX, який заснував компанію з місією відправки людей на Марс. За словами Маска, Future Starships може відправитися на Марс за участю до 100 осіб.

Останнє випробування Starship минулого тижня включало політ прототипу транспортного засобу, що отримав позначення SN6, на висоту близько 150 метрів над майданчиком SpaceX в Бока-Чіка в Південному Техасі. Циліндр з нержавіючої сталі виконав випробувальний політ 3 вересня після аналогічного 500-футового стрибка на прототипі SpaceX SN5 4 серпня.

SpaceX будує кілька додаткових випробувальних апаратів Starship, в тому числі SN8, який може стати першим зорельотом, який буде літати з аеродинамічними поверхнями, носовим обтічником і трьома двигунами Raptor. Поки що SpaceX провела випробувальний політ зорельота з одним двигуном Raptor, який працює на метані.

Зрештою SpaceX встановить шість двигунів Raptor на базі Starship. Три Raptor будуть схожі на існуючі моделі двигунів, які експлуатуються сьогодні, а три будуть оснащені соплами набагато більшого розміру. Конфігурація двигуна RVac необхідна для запуску Starship на орбіту. «Головне, що нам потрібно для прогресу зі Starship, – це виробнича система», – сказав Маск, додавши, що створення прототипу для порівняння було «відносно простим».

Кілька прототипів Starship були знищені під час наземних випробувань, оскільки торік SpaceX побудувала перший випробувальний апарат Starship. Але SpaceX зібрала важливі дані під час цих тестів, що дозволило інженерам оновити технічні характеристики і поліпшити дизайн Starship. «Створення виробничої системи так, щоб ми могли побудувати в кінцевому підсумку сотні або тисячі зорельотів – це складна частина», – сказав Маск 31 серпня.

«Рік тому там майже нічого не було, а тепер у нас досить багато виробничих потужностей», – додав Маск. «Ми швидко виробляємо все більше і більше кораблів, і скоро почнемо виробництво ракети-носія “.

Источник: root-nation.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Андрій Карпов програв апеляцію щодо рішення суду про відмову у поновленні на посаді секретаря Полтавської міськради

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.