Як заморозити персики на зиму: три варіанти корисних і смачних заготовок
Сезон фруктів і ягід проходить настільки швидко, що не завжди встигаєш наїстися всіх вітамінів, які дає нам природа. Частинку літа можна взяти з собою і в зиму, заморозивши улюблені плоди. А потім в холодну пору року буде така насолода з'їсти солодкий персик, сливу або абрикос. Адже заморожувати можна не тільки ягоди, і не тільки цілими. Пропонуємо до вашої уваги кілька рецептів заморожування персиків в морозилці: половинками, у сиропі, і у вигляді пюре.
Для початку представляємо вам найпростіший спосіб заморозити персики. Виберіть стиглі плоди, помийте і обсушіть їх. Далі розділіть фрукти на половинки і видаліть кісточки. Розкладіть половинки персиків зрізом догори на піднос, або обробну дошку. Потім приберіть фрукти в морозилку на кілька годин, після чого перекладіть персики в пластикові пакети з застібками. Зберігайте персики у морозилці. Взимку їх можна додавати в м'ясні страви, випічку і напої. Ще один спосіб заморозити персики — помістити їх в сироп. Додайте 1 чашку води і 1 чашку цукру в сотейник. Нагрійте і помішуйте сироп, поки весь цукор не розчиниться. Дайте сиропу повністю охолонути. Беріть 1/2 чашки сиропу на кожен літр ємності, в якій ви будете заморожувати персики. Додайте до сиропу 1/8 чайної ложки лимонної кислоти. Вилийте 1/2 чашки охолодженого сиропу в контейнер ємністю 1 л. Викладіть шматочки персика, залишивши зверху приблизно сантиметр вільного місця. Закрийте кришку контейнера і поставте його в морозильну камеру.
Також можна спробувати заморозити персикове пюре. Для цього помийте плоди, видаліть з них кісточки, розріжте фрукти на шматочки і складіть в чашу блендера. Засипте персики цукром за смаком і подрібніть в пюре. За бажанням в пюре можна додати лимонний сік або лимонну кислоту. Раніше повідомлялося, як вибрати найсмачніші персики, і чим "персики-хлопчики" відрізняються від "персиків-дівчаток".