Gorozhanin.com.ua

Як заглушити “скажений“ дизельний двигун?

21 июля
13:01 2020

Дизельні двигуни цінують за їх надійність і невибагливість. Однак, у них є певні слабкі сторони. Наприклад, іноді дизеля йдуть в рознос і без допомоги людини вони зупиняються тільки тоді, коли закінчиться ДТ або моторне масло. Як заглушити «скажений» дизельний мотор?

Існує три причини безконтрольного збільшення оборотів мотора: потрапляння масла в камеру згоряння (через зламанний турбонагнітач), поломка паливного насоса високого тиску, і несправність форсунок.

Ознаками можуть бути шум, велика кількість кіптяви і чорного диму. Іноді з вихлопної труби може з'являтися навіть вогонь.

Як заглушити “скажений“ дизельний двигун?

Якщо дизель «сказився», то краще всього зупинитися в безпечному місці і спробувати вимкнути його поворотом ключа запалювання, кнопки «Старт/Стоп». Деякі водії зменшують швидкість на підвищеній передачі, до тих пір, поки силовий агрегат сам не зупиниться.

Досвідчені водії, помітивши, що дизельний мотор пішов в рознос, відразу вимикають зчеплення і разом з цим включають передачу, сильно натискаючи на гальма. Через це двигун перестає працювати.

Як заглушити “скажений“ дизельний двигун?

Іноді водії чекають, коли закінчиться паливо або моторне масло. Але для цього потрібно зупинитися в безпечному місці і подалі відійти від машини. У цьому випадку досить високий ризик, що двигун зламається. Крім того, мотор може не зупинитися, якщо зламалися форсунки або сталася поломка паливного насоса високого тиску.

Як бачите, навіть у такій складній ситуації є вихід. Головне – не панікувати і не забувати про безпеку.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

СБУ возбудила производство против режиссера Анастасии Трофимовой | Новости Украины

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.