Gorozhanin.com.ua

Від чистоти шерсті до чистоти серця: одесити підтримали акцію для тварин у притулку

27 октября
17:29 2024

Цими вихідними в одному з одеських притулків для тварин відбулася зустріч небайдужих одеситів з пухнастими мешканцями. За ініціативи благодійної організації UAnimals там пройшла акція, спрямована на допомогу у вичісуванні хвостатих та виявлення турботи.

Така ініціатива є важливою для тварин, які пережили складні обставини, і тепер прагнуть не лише знайти дім, а й відновити довіру до людей. На акції побувала і журналістка 048.ua.

«Деяких тварин забрали до притулку, бо їх ображали діти та дорослі. Наприклад ось у цю беззахисну тварину хтось стріляв, і тепер вона паралізована», — розповіла власниця притулку Олена.

За її словами, до початку повномасштабного вторгнення, у притулку було близько 120 котів, зараз — понад 700. Більшість з них колись були домашніми та мали власників, тому у притулку вистачає і породистих тварин, проте пізніше від них відмовились. Деякі з причин: тварина захворіла і з нею стало важко, або треба було виїжджати за кордон.

«Звичайно, котам та песикам потрібно вичісувати шерсть, проте першочергова моя задача — нагодувати, напоїти та прибрати. Деякі тварини дійсно потребують догляду за шерстю, наприклад, довгошерсті коти, але усі вони потребують перш за все людину. Бо прожити по 5-10 років з господарем, а потім опинитися у дитбудинку, як я кажу, то важко.

Думки волонтерів

Волонтери, які час від часу відвідують притулки, зізнаються, що кожна їхня зустріч із тваринами дає неймовірне відчуття корисності та задоволення.

“Бачити, як тварини змінюються під час догляду, — це неповторне відчуття,” — ділиться Катерина, одна з волонтерок.

Вона пояснює, що увага для таких тваринок досить важлива, вони, буває, не просто йдуть до тебе, щоб їх погладили, а навіть застрибують зненацька, привертаючи до себе увагу.

Від чистоти шерсті до чистоти серця: одесити підтримали акцію для тварин у притулку, фото-11

“Кожен наш дотик говорить їм: ‘Ти в безпеці, ми тут, щоб тобі допомогти’,” — додає вона.

Олеся, яка вже має вдома чотирьох врятованих тварин, розповідає:

«Я завітала до притулку, бо дуже люблю тварин і завжди шукаю спосіб допомогти тим, хто не має дому. Маючи чотирьох котиків, я не можу прийняти ще когось, але це не заважає мені знаходити спосіб допомогти або дарувати любов і увагу іншим. Відвідуючи притулок, я можу ділитися своєю любов’ю та підтримкою з тими котиками, які цього чекають, і роблю це з великим задоволенням, даю можливість показати їм, що вони не самі, і що їх теж люблять».

Від чистоти шерсті до чистоти серця: одесити підтримали акцію для тварин у притулку, фото-12
Від чистоти шерсті до чистоти серця: одесити підтримали акцію для тварин у притулку, фото-13

Як приєднатися до акції догляду: практичні поради для новачків

Якщо ви також хочете допомогти тваринам, але раніше не брали участь у подібних акціях, ось кілька порад від постійних волонтерів:

1. Візьміть із собою зручний одяг — він має бути простий у догляді, адже тварини можуть лишати на ньому сліди шерсті, бруду або навіть сліди кігтиків. Найкраще підійдуть штани й кофта з довгими рукавами.

2. Подбайте про безпеку — рукавички та санітайзери завжди стануть у пригоді. Хоча тварини і знаходяться під опікою, зайва обережність буде корисною.

3. Будьте терплячими та поважайте особистий простір тварин — якщо тварина не підходить одразу або боїться, не намагайтеся форсувати контакт. Іноді їм потрібно більше часу, щоб зрозуміти, що ви налаштовані дружньо.

4. Дотримуйтесь інструкцій куратора — кожна тварина має свої особливості, які куратори знають найкраще. Вони підкажуть, як правильно підійти до конкретного улюбленця, як краще його погладити чи підняти.

5. Майте бажання допомогти — любов до тварин і щире бажання зробити добро — це головні інструменти, які вам знадобляться.

Від чистоти шерсті до чистоти серця: одесити підтримали акцію для тварин у притулку, фото-14

Як можна допомогти

Навіть якщо у вас немає можливості відвідати притулок, ви все одно можете підтримати цю важливу справу. Притулкам завжди потрібні ресурси для догляду за тваринами — від корму і спеціальних засобів до іграшок і медикаментів. Усю  детальну інформацію можна дізнатися в організаторки притулку “Самотні серця” Олени Ротанчук, за номером телефону: 380979365837.

Якщо ви хочете зробити свій внесок, є можливість переказати кошти на рахунок притулку або навіть передати речі особисто. Залученість кожного з нас допомагає утримувати та доглядати за тваринами в належних умовах.

Кожна зустріч з тваринами в притулку не тільки допомагає їм знайти домівку, а й стає уроком співчуття та взаєморозуміння. Якщо ви шукаєте можливість зробити щось добре або просто провести час із хвостатими друзями, долучайтеся до допомоги притулку. Для когось із тварин ваша увага стане першим кроком до щасливого життя в родині.

Від чистоти шерсті до чистоти серця: одесити підтримали акцію для тварин у притулку, фото-15

Статьи по теме

Последние новости

Ситуація на фронті залишається напруженою: де в Україні найгарячіше

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.