Gorozhanin.com.ua

Візит делегації Полтавського педагогічного університету до провідних університетів Польщі

27 октября
00:55 2024

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка успішно представив Україну на VI Міжнародній літній школі «Наукова досконалість – походження, дослідження, результати», що проходила в Університеті імені Адама Міцкевича в Познані, Польща. Цей захід, який тривав п’ять днів, зібрав видатних науковців Європи, що провели серію лекцій і консультацій для аспірантів. Європейські вчені ділилися своїм досвідом, розкривали секрети успіху своєї дослідницької діяльності, консультували аспірантів щодо їхніх наукових проєктів. 

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка представили ректорка Марина Гриньова, начальниця відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків Ірина Когут та доцентка кафедри математичного аналізу та інформатики Оксана Дмитрієнко.

Очільниця Полтавського педагогічного університету Марина Гриньова переконана: «Співпраця з Університетом імені Адама Міцкевича є важливим етапом у процесі інтернаціоналізації ПНПУ імені В. Г. Короленка. Такі стратегічні партнерські зв’язки сприяють розвитку академічної мобільності, обміну досвідом і розширенню наукових перспектив і для студентів, і для викладачів університету».

У межах проведення заходу Ірина Когут представила тему «Intercultural Competence in Education: Challenges and Opportunities in a Globalized World», в якій висвітлила значення міжкультурної компетенції в сучасній освіті, акцентувала увагу на викликах і можливостях глобалізованого світу, позаяк ці знання є надзвичайно важливими для майбутніх науковців у галузі освіти в руслі формування міжкультурних навичок, що є запорукою успішної роботи в міжнародному освітньому середовищі.

Доцентка Оксана Дмитрієнко провела воркшоп на тему «Digital Approaches to Teaching the History of Science and Technology at Teacher Training Universities», на якому продемонструвала інноваційні підходи до викладання історії науки й техніки з використанням цифрових інструментів, що є важливим для підготовки майбутніх PhD-аспірантів, котрі прагнуть удосконалити свою методологію викладання й дослідження за допомогою сучасних технологій. 

Участь у міжнародній літній школі допомагає аспірантам здобути унікальні знання та досвід, що є важливими для їхнього подальшого професійного розвитку.

Під час свого робочого відрядження ректорка Марина Гриньова взяла участь у науковій конференції у Поморському університеті (м. Слупськ), на якій європейські вчені обговорювали питання рівності, вільності, свободи, емансипації, рівноправної освіти.

У Поморському університеті очільниця Полтавського педагогічного університету провела стратегічні комунікації із Директором д-р Гжегож Пєкарські, проректор д-ра Андерсей Урбанек, професор Лех Вітковський, на яких обговорили можливості нової форми навчання: подвійне дипломування на бакалаврських, магістерських, аспірантських освітніх програмах, організацію якісного навчання науково-педагогічних працівників та аспірантів у новоствореному Європейському центрі з обміну науковим і педагогічним досвідом.

Марина Гриньова привітала зі славним 50-літнім ювілеєм науково-педагогічної діяльності почесного професора Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Леха Вітковського, професора філософії освіти, філософії культури та епістемології, директора Центру передових досліджень і наукових розробок у Поморському університеті.

Відбулася плідна зустріч Марини Гриньової і з керівництвом Університету імені Яна Кохановського в Кельцях відділення у Пйотркуві-Трибунальському, на якій обговорили спільні плани з організації семінарів, стажувань для науковців, обмін інформацією й науковими матеріалами, організацію наукових конференцій. 

Плідна стратегічна комунікація завершилася підписанням угоди про співпрацю за участю проректора з наукової роботи, доктора наук Войцеха Баран-Козловського, проф., декана факультету суспільних наук Каміли Якубчак-Кравчинської, директорки Інституту педагогіки д-ра Дороти Янулайтис і заступника директора Інституту педагогіки д-ра Ольги Замецької-Залас.

Ректорка Марина Гриньова наголошує, що сталий розвиток є безсумнівним пріоритетом Полтавського педагогічного університету, тому підтримка іноземних партнерів слугує цінною запорукою розвою закладу вищої освіти, сприяючи розширенню міжнародної співпраці, плідному обміну досвідом та впровадженню інновацій у навчальний процес та наукові розробки: «Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за участь та готовність об’єднати зусилля задля досягнення спільних цілей».

Пресслужба Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Нічний удар по Харкову: вже 12 постраждалих, — ФОТО

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.