Gorozhanin.com.ua

Затримали трьох жителів столиці, які намагалися спалити квартиру в Одесі

23 октября
18:55 2024

Подія сталася минулого тижня вночі в житловому будинку на проспекті Небесної Сотні. Правопорушники поклали біля дверей квартири на другому поверсі автомобільну шину, облили її легкозаймистою сумішшю і підпалили.

Про це повідомили у поліції.

Пожежу одразу помітили 63-річна власниця оселі і її сусіди. Викликані на місце співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій ліквідували вогонь, який пошкодив вхідні двері та лічильники.

А поліцейські встановили причетних до підпалу осіб. Ними виявилися двоє 23-річних та один 24-річний кияни.

Наразі встановлено, що один з фігурантів отримав через месенджер замовлення від невідомої особи на підпал квартири в Одесі. За виконання цієї «роботи» замовник обіцяв сплатити 200 тис. грн. Погодившись, молодик отримав адресу житла і підшукав серед знайомих двох помічників. Спільники придбали паливно-мастильні матеріали і приїхали в Одесу виконати замовлення, оселившись у готелі.

У ніч злочину один фігурант залишився в номері, звідки координував дії приятелів по телефону. Останні ж проникли в під’їзд багатоповерхівки, підпалили двері чужої квартири, зняли відео у якості доказу і втекли. А вранці спільники утрьох поїхали в столицю.

«Звіт» зловмисники відправили замовнику, від якого очікували кошти. Втім, винагороди вони так і не отримали. Натомість того ж дня були затримані поліцейськими у Києві.

Слідчі вилучили в якості речових доказів обгорілу гуму, одяг, у якому фігуранти скоїли підпал, та інші речі, що становлять інтерес для слідства, які скерували на експертизу.

Правопорушників затримали в процесуальному порядку та повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 242 тис. 240 грн, застави в розмірі тієї ж суми та цілодобового домашнього арешту. За умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу, молодикам загрожує до 10 років ув’язнення.

Заходи проводили оперативники управлінь карного розшуку та кримінального аналізу ГУНП в Одеській області спільно з працівники Одеського районного управління поліції № 1, за сприяння співробітників УКР ГУНП в Київській області, під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси.

Слідство триває. Повні обставини і мотиви злочину встановлюються.

Tags
Share

Статьи по теме

Последние новости

    Двоє жителів Одещини опинилися на лаві підсудних за незаконні оборудки зі зброєю, бойовими припасами та наркотиками

Двоє жителів Одещини опинилися на лаві підсудних за незаконні оборудки зі зброєю, бойовими припасами та наркотиками

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.