Gorozhanin.com.ua

Консервація пошкодженого корпусу «Охматдиту»: як, хто і за скільки підготує лікарню до зими

19 октября
01:07 2024

У середу, 16 жовтня, Національна дитяча спеціалізована лікарня (НДСЛ) «Охматдит» за результатами тендера уклала договір на проведення першочергових протиаварійних робіт із захисту від зовнішнього впливу будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу, що був пошкоджений внаслідок російського ракетного удару 8 липня 2024 року

Про це НДСЛ «Охматдит» повідомила на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook — передає Region News Київ

Зазначається, що процедура закупівлі здійснювалась через електронну систему Prozorro. Тендер на послуги з технічного нагляду за виконанням першочергових протиаварійних робіт по захисту від зовнішнього впливу будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «Охматдит» Міністерства охорони здоров’я України, пошкодженої внаслідок збройної агресії Росії, оголосили на початку цього місяця — 1 жовтня. Долучитися до участі мали змогу всі будівельні підрядники, які мають досвід та бажання відновити дитячу лікарню.

Переможцем тендера став підрядник ТОВ «ЮНІТ ДЕВЕЛОПМЕНТ». Очікувана вартість закупівлі складала близько 9,5 мільйонів гривень. Водночас у результаті аукціону вартість вдалося знизити до 7,5 мільйонів гривень.

Першочергові протиаварійні роботи із захисту понівеченого корпусу лікарні оплатить благодійний фонд «Таблеточки».

Представники лікарні наголошували, що насамперед зосереджені на невідкладних протиаварійних роботах, щоб підготувати медичний заклад до зими та забезпечити його безперервне функціонування. Вже після виконання цих робіт розпочнеться капітальний ремонт.

Орієнтовно першочергові протиаварійні роботи по захисту будівлі від зовнішнього впливу мають встигнути виконати до середини листопада. Підрядник повинен закрити прорізи вибитих вікон та дверей, а також — понівечені інженерні мережі.

Важливий той факт, що протягом проведення ремонту лікарі медичного закладу продовжуватимуть надавати допомогу в пошкодженому корпусі. В НДСЛ «Охматдит» зазначають, що першочергово для лікування пацієнтів використовують приміщення сучасного лікувально-діагностичного комплексу, що потрапив під удар російських окупантів. Саме тому виконання комплексу робіт, які забезпечать умови для функціонування будівлі в зимовий період, є першочерговим завданням.

Відновлення пошкоджених приміщень є пріоритетом для лікарні «Охматдит», Ради з відновлення, Міністерства охорони здоров’я України. Наразі важливо, аби виконання робіт пройшло швидко та якісно.

Раніше повідомлялося, що після руйнування «Охматдиту» 8 липня, на відбудову лікарні зібрали майже 1 млрд грн. Чиновники вирішили швидко проводити тендер, щоб розпочати відновлення дитячої лікарні.

Аукціон на відбудову оголосили 19 липня. Замовником виступила БО «Благодійний фонд «Охматдит» — здорове дитинство». Усі охочі будівельні компанії могли подати свої документи на участь у конкурсі до 25 липня, їх було 14. 

На початку серпня Міністерство охорони здоров’я звернулося до правоохоронців щодо тендеру на відбудову «Охматдиту». Виявилося, що переможцем стала компанія, що пропонує свої послуги за завищеними цінами. Суспільний резонанс призвів до того, що МОЗ взагалі вирішило скасувати тендер на відбудову «Охматдиту» і з часом провести новий аукціон.

Згодом, 16 серпня, гендиректор «Охматдиту» Володимир Жовнір заявив, що благодійний фонд не передає лікарні зібрані після російського обстрілу пожертви. Натомість у фонді заявили, що готові оплатити будь-які цільові потреби лікарні. Самого генерального директора «Охматдиту» відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок.

AD_4nXeYOKRUUXLcIqz_ralp3pM-BCdY7Z4JOZShqmiTCttXs1sFo5N43Ir9oklc6hwl3sgsB8a7_VW8pTmBJq0G8gKzKm3qQgxjiHLRaU9GNteSUFLPSRv8q4uiMGqN_33yJGnvEgniDlLAByp...

AD_4nXeYOKRUUXLcIqz_ralp3pM-BCdY7Z4JOZShqmiTCttXs1sFo5N43Ir9oklc6hwl3sgsB8a7_VW8pTmBJq0G8gKzKm3qQgxjiHLRaU9GNteSUFLPSRv8q4uiMGqN_33yJGnvEgniDlLABypCID8q8y5nRi6Zimh-ZuqiojnXtw?key=PH-m5NfSTJy_yqZY98I1ng


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/acoareis/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Прогноз погоди на 19 жовтня

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.