Gorozhanin.com.ua

Київ допоможе оплатити навчання студентам, які стали на захист держави: про що йдеться, — ВІДЕО

17 октября
18:30 2024

Київ допоможе оплатити навчання студентам, які стали на захист держави: про що йдеться, - ВІДЕО

У цьому та наступному році київські студенти, які стали до лав Збройних сил, мають змогу отримати адресну матеріальну допомогу з бюджету столиці на часткову оплату навчання.

Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

«Ми продовжуємо розбудовувати систему інтеграції ветеранів у цивільне життя і прагнемо забезпечити киян-Захисників і Захисниць належною підтримкою у важливих сферах їхнього життя. Зокрема, для полегшення здобуття бажаної освіти вони можуть отримати щорічну одноразову матеріальну допомогу на оплату навчання в закладах вищої освіти за вибором, незалежно від їх форми власності. Ця допомога передбачена для студентів денної форми навчання і залежить від витрат на нього. Максимально це 25 тис. гривень», — уточнила вона.

Отримати компенсацію можуть учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни та постраждалі учасники Революції Гідності. Для отримання необхідно подати заяву та пакет документів до департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА через «Київ Мілітарі Хаб».

«Пакет документів стандартний. До нього лише необхідно додати копію контракту про навчання та квитанцію про оплату. А вже невдовзі послуга буде доступна онлайн», — додала Хонда.

Скористатися правом на отримання матеріальної допомоги можна до 15 грудня.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва — 44.ua». Також не забувайте підписуватись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

Восемь главных новостей Украины и мира на 22:00 17 октября | Новости Украины

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.