Gorozhanin.com.ua

Оборудка на майже 15 млн грн: на Одещині судитимуть директора підприємства

17 октября
16:43 2024

15:56, Сьогодні

Надійне джерело

На Одещині судитимуть директора підприємства-експортера за податкову оборудку на майже 15 мільйонів гривень. Він не включив у податкову звітність частину отриманого прибутку від експорту пшениці. 

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника підприємства, яке займається оптовою торгівлею зерном. Йому інкримінують умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Слідством встановлено, що директора підприємства-експортера не включив у податкову звітність за І квартал 2024 року частину отриманого прибутку від експорту 15 тисяч тонн пшениці українського походження. Продукція експортувалася морським шляхом до Республіки Сейшельські Острови, а кількість фактично проданої продукції та дохід підприємства були в рази більшими, ніж офіційно задокументовані в податковій декларації. Відповідно, сума податків та інших обов’язкових платежів повинна була сплачуватись більша.

«Внаслідок таких неправомірних дій до держбюджету не надійшло майже 15 млн грн податків. Наразі забезпечено відшкодування завданих державі збитків у повному обсязі», — зазначили у прокуратурі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

    На Одещині прикордонники затримали 19 порушників, — ФОТО

На Одещині прикордонники затримали 19 порушників, — ФОТО

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.