Gorozhanin.com.ua

Кардіологиня розкрила секрет: п’ять речей, які вбивають ваше серце щодня

17 октября
14:22 2024

Кардіологиня розкрила секрет: п'ять речей, які вбивають ваше серце щодня

Підтримка серцево-судинної системи — це ключ до загального здоров’я організму. До неї входить дбайливе ставлення, своєчасні профілактичні заходи та правильний спосіб життя. Ті, хто дотримуються важливих рекомендацій мають менше проблем.

Про це повідомила в соцмережі кардіологиня Nicole Harkin, передає редакція сайту 056.

Вона поділилася пʼятьма речами, які не робить сама і радить не робити тим, хто хоче уникнути ризиків для серцево-судинної системи:

1. Куріння. Нікотин та інші хімічні речовини в сигаретах пошкоджують артерії, сприяють утворенню тромбів та підвищують рівень холестерину. Куріння є одним із головних факторів ризику атеросклерозу та інфаркту. Навіть пасивне куріння шкодить серцево-судинній системі.

2. Ігнорування болю у грудях. Біль у грудях може свідчити про серйозні проблеми, зокрема стенокардію чи інфаркт. Навіть якщо раніше проблем не було, не варто нехтувати цим симптомом. Своєчасне звернення до лікаря може врятувати життя.

3. Вживання бекону. Оброблені м’ясні продукти, зокрема бекон, містять багато насичених жирів та солі, що підвищує ризики розвитку серцевих захворювань. Замість бекону краще вживати рибу, курку або бобові.

4. Ігнорування спадкових захворювань. Сімейна історія серцево-судинних захворювань значно підвищує ризики їхнього розвитку. Якщо у родині були випадки серцевих хвороб, важливо проходити регулярні обстеження, контролювати тиск та холестерин.

5. Хронічне недосипання. Постійна втома через брак сну підвищує ризик гіпертонії, діабету та ожиріння, що є факторами ризику для серця. Щоб зберегти здоров’я, важливо спати 7-9 годин на добу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

Київ допоможе оплатити навчання студентам, які стали на захист держави: про що йдеться, — ВІДЕО

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.