Gorozhanin.com.ua

За останні два тижні ворог випустив на Запоріжжя понад 30 керованих авіабомб, — Харченко

14 октября
16:20 2024

За два тижні ворог випустив на Запоріжжя понад 30 керованих авіабомб, сотні будинків – приватні та багатоповерхові зазнали пошкоджень.

Про це повідомила пані секретар, в.о голови Запорізької міської ради Регіни Харченко.

Посадовці міської ради наголошують на тому, що на сьогодні є 5-7 локацій по місту, які постійно зазнають пошкоджень.

«Зараз міська влада максимально зорієнтована на те, щоб допомагати постраждалим, щоб усувати всі ці наслідки, щоб пошкоджене майно було готове до початку опалювального сезону. Саме тому на останній позачерговій сесії було виділено кошти на надання допомоги людям, чиє майно постраждало. Кожен власник пошкодженого будинку, приватного будинку, отримає понад 58 тисяч гривень. Для того, щоб розв’язати питання з покрівлею і також районні адміністрації видають необхідні будівельні матеріали», — зазначила Регіна Харченко.

Пільгові категорії отримують від міської влади по 15 тисяч гривень, а ті, чиє житло є непридатним для проживання, отримують відповідну допомогу від міської ради в розмірі 10 тисяч гривень щомісячно.

По Запоріжжю всього нараховуються 570 укриттів, більша частина з них — це заклади освіти, лікарні, комунальні підприємства, найпростіші укриття в ОСББ, і приватних балансоутримувачів.

«Кожен масований обстріл змушує людей панікувати. Це нормальна людська реакція. Але якоїсь складної ситуації в Запоріжжі немає. В нас кожного дня 5 тисяч дітей входить до школи. Якщо діти ходять до школи, значить тут родини, місто живе, працює, стоїть та бореться. Це буде важка зима. Наша задача – забезпечити децентралізовану роботу опалювальної системи. Також хочу зазначити, що опалювальний сезон у Запоріжжі відбудеться тоді, коли три дні поспіль температура повітря буде нижчою за плюс 8 градусів», — прокоментувала Регіна Харченко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Оріхівському напрямку ворог здійснив три атаки.

Статьи по теме

Последние новости

Стажировка учителей, совместные спортивные соревнования после войны — мэр Броваров об углублении сотрудничества с городом-побратимом Еной

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.