Gorozhanin.com.ua

Ситуація у Дергачівській громаді: що відомо?

14 октября
16:19 2024

Ситуація у Дергачівській громаді: що відомо?

Про це в ефірі єдиних новин розповів начальник Дергачівської МВА В’ячеслав Задоренко

 Протягом жовтня росіяни наносили авіаудари та з РСЗВ по м. Дергачі та населених пунктах громади. Також значну небезпеку у прикордонних населених пунктах становлять ворожі дрони. Від атак дронів з початку року постраждали десятки людей, 4 людини загинули.

Проблема з замінуванням території громади є значною, оскільки окупанти залишили після себе багато вибухонебезпечних предметів, і продовжують скидати їх.

Протягом жовтня з прикордоння евакуювалися два десятки людей, що досить багато порівняно, наприклад, із серпнем, коли виїхало всього 8 людей. З прикордонної території родини з дітьми були повністю евакуйовані ще на початку травня, у Дергачах евакуація родин з дітьми не планується.

Мешканці Дергачівщини повністю проінформовані про можливості евакуації, але найактуальніше це для трьох прикордонних старостинських округів – Проходівського, Токарівського і Козачолопанського. Зараз у прикордонних старостатах проживає до 1000 осіб. Загалом у старостинських округах громади проживає майже 6 тисяч людей, і ще 16 тисяч – у місті Дергачі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Tags
Share

Статьи по теме

Последние новости

У Гуляйполі внаслідок ворожого обстрілу згоріла адміністративна будівля

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.