Gorozhanin.com.ua

Одесита судили за підробку та використання військового квитка

13 октября
14:49 2024

В Одесі судили чоловіка, який звинувачується у кількох кримінальних правопорушеннях, пов’язаних із незаконним заволодінням військовим квитком, його підробкою та подальшим використанням. Зловмиснику призначили покарання у вигляді одного року та двох місяців обмеження волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном один рік.

Про це кореспонденту 048.ua стало відомо з вирокуПриморського районного суду міста Одеси.

Обставини справи

В матеріалах справи зазначається, що інцидент стався 5 вересня поточного року в Одесі. Перебуваючи в провулку Дунаєва, чоловік знайшов чужий військовий квиток.

«Достовірно знаючи, що вищезазначений військовий квиток є важливим особистим документом, який належить іншій особі, реалізуючи свій раптово виниклий протиправний намір, спрямований на незаконне заволодіння чужим військовим квитком, ОСОБА_5 знайдений військовий квиток серії НОМЕР_1, виданий на ім`я ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_2, незаконно привласнив шляхом знахідки та став зберігати при собі з метою подальшого незаконного використання в особистих цілях», — йдеться у вироку.

Повернувшись до свого тимчасового місця проживання, правопорушник зайнявся підробкою військового квитка. Він відклеїв оригінальне фото власника і замінив його на своє, плануючи використовувати підроблений документ для підтвердження своєї особистості. Це є порушенням ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України — підроблення офіційного документа, який видається установою, яка має право видавати документи, і який надає права, з метою його використання.

Ілюстративне фото

16 вересня 2024 року чоловіка помітили поліцейські. Вони звернули увагу на підозрілу поведінку, тому звернулися до громадянина з вимогою пред’явити документи, що підтверджують особу. На вимогу дільничного офіцера поліції, знаючи, що військовий квиток є підробленим, чоловік надав його як документ, що підтверджує особу. Ці дії підпадають під ч. 4 ст. 358 КК України — використання завідомо підробленого документа.

Судовий процес і вирок

Під час досудового слідства чоловік визнав свою провину в інкримінованих йому кримінальних проступках та у присутності адвоката добровільно надав письмову заяву, в якій беззаперечно визнав свою провину та погодився з розглядом справи у спрощеному порядку без проведення судового засідання.

Враховуючи, що правопорушник щиро розкаявся у скоєних злочинах, не перебуває на обліку у психіатра та нарколога, а також те, що відсутні обтяжуючі обставини — суд призначив наступне покарання:

  • за ч. 3 ст. 357 КК України — 1 рік обмеження волі;
  • за ч. 1 ст. 358 КК України — 1 рік 1 місяць обмеження волі;
  • за ч. 4 ст. 358 КК України — 1 рік 2 місяці обмеження волі.

Відповідно до ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів суд призначив остаточне покарання у вигляді 1 року 2 місяців обмеження волі. Проте, керуючись ст. 75 КК України, громадянина звільнили від відбування призначеного покарання з випробувальним терміном один рік.

Суд ухвалив рішення стягнути зі зловмисника на користь держави витрати на проведення технічної експертизи у розмірі понад 6 тисяч гривень. А також — рішення про знищення зіпсованого військового квитка.

Статьи по теме

Последние новости

    За добу ЗСУ ліквідували 1300 окупантів

За добу ЗСУ ліквідували 1300 окупантів

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.