Gorozhanin.com.ua

У російському полоні померла українська журналістка Вікторія Рощина

11 октября
16:03 2024

У російському полоні померла українська журналістка Вікторія Рощина

В російському полоні померла українська журналістка Вікторія Рощина. Наразі обставини її смерті невідомі.

Про це в ефірі телемарафону повідомив керівник прес-служби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Представник ГУР МО Андрій Юсов також заявив, що Рощина була включена до списку на один із найближчих обмінів полоненими. За його словами, остання офіційна інформація про Рощину була про те, що для підготовки до повернення додому журналістку етапували до Москви до СІЗО «Лефортово».

В Міністерстві оборони РФ також підтвердило смерть української журналістки. У відповіді батькові Вікторії Володимиру російське військове відомство повідомило, що вона померла 19 вересня. Також у відповіді йдеться про те, що тіло загиблої журналістки повернуть «українській стороні в рамках обміну тілами затриманих осіб». Про причини та обставини смерті Рощиною нічого не повідомляється.

Зазначимо, що Вікторія Рощина працювала у кількох авторитетних українських медіа. У 2022 році вона отримала нагороду Міжнародного жіночого медійного фонду «За мужність у журналістиці».

3 серпня 2023 року журналістка зникла на тимчасово окупованій території.

За словами її батька, СБУ підтвердили, що Вікторія захоплена рашистами. Раніше окупанти її неодноразово затримували, і навіть 10 днів утримували в Бердянську.

Як ми повідомляли раніше, з російського полону у День Незалежності, 24 серпня, додому повернулися 115 захисників, серед яких оборонці Київщини та Чорнобильської АЕС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

Зливи та заморозки зіпсують погоду в Україні: що прогнозують у Дніпрі 12 жовтня

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.