Gorozhanin.com.ua

Вбив тітку коханої та взяв у заручники свою вагітну дівчину: рецидивіст отримав довічне увʼязнення

11 октября
02:00 2024

Безробітний вбивця-рецидивіст жив із 19-річною дівчиною у будинку її 45-річної тітки ус. Караван Красноградського району.

«Проте стосунки між парою та родичкою були напруженими. Дім належав тітці. Фактично чоловік проживав у будинку безкоштовно і не допомагав тітці своєї обраниці сплачувати комунальні послуги. Градус сварок постійно зростав», — розповіли в обласній прокуратурі.  

Трагедія сталась 16 грудня 2023 року. Того дня жінка дивилась телевізор у кімнаті. Фігурант надягнув їй на голову поліетиленовий пакет, від чого вона втратила свідомість. Надалі він звʼязав її руки та ноги, а потім задушив мотузкою. Жінка померла на місці.

Щоб приховати свій злочин, чоловік перетягнув тіло загиблої у сусідній будинок, де ніхто не проживав.

Як вбивають рідну тітку, бачила дівчина фігуранта. Злякавшись, що вона розповість все правоохоронним органам, чоловік декілька днів незаконно утримував її у будинку, погрожуючи ножем та топором. Не зупинило зловмисника навіть те, що його кохана перебувала при надії.

Він попросив вибачення у дівчини, зателефонував до поліції та розкаявся у вчиненому.

20 грудня 2023 року правоохоронці затримали зловмисника. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Обвинувачений у судовому засіданні повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Пояснив суду, що є дуже емоційною людиною та іноді у нього стаються спалахи гніву, які він не в змозі контролювати. 

23 травня 2024 року Нововодолазький районний суд Харківської області виніс вирок. Чоловіку призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі.

Прокурори не погодились із вказаним судовим рішенням і подали апеляційну скаргу, в якій просили призначити фігуранту покарання у виді довічного позбавлення волі.

Харківський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та виніс новий вирок: довічне позбавлення волі за фактом умисного вбивства, вчиненого особою, яка раніше вчинила умисне вбивство, а також за фактом незаконного позбавлення волі (п. 13 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 146 КК України).

Вирок суду апеляційної інстанції набрав законної сили.

Нагадаємо, через квартирне питання ледь не зарізав чотирьох людей: у Харкові суд відправив за ґрати рецидивіста

Статьи по теме

Последние новости

Сьогодні погода потішить киян 20-градусним теплом, але є нюанс: прогноз у столиці на 10 жовтня

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.