Gorozhanin.com.ua

У Запоріжжі майже немає укриттів, пристосованих для людей з інвалідністю

08 октября
20:42 2024

Цифру укриттів, які не пристосовані для людей з інвалідністю (зокрема з візками), страшно називати вголос. Це близько 90% від загальної кількості.

Таку невтішну статистику сьогодні озвучив під час брифінгу заступник начальника ОВА Євген Мироненко.

За його словами, питання доступності укриттів є вкрай важливим, але далеко не до кожного укриття можна умовно «прибудувати» пандус.

Він каже, що обʼєкти, які зараз будуються чи ті, які приводяться в порядок, будуть відповідно облаштовані.

Під час брифінгу посадовець зазначив, що загальний фонд захисних споруд цивільного захисту в Запорізькій області налічує 1403 обʼєкта (353 захисні споруди цивільного захисту, 258 сховищ, 95 протирадіаційних укриттів та 1050 найпростіших укриттів).

Щоквартально силами обласної державної адміністрації, ДСНС, Нацполіції та усіх профільних структур проводиться перевірка укриттів.

108 обʼєктів знаходиться в районах бойових дій. Це 10 об’єктів у Василівському та 98 – у Пологівському районах області. Тож, перевірили 1295 обʼєктів.

«З них придатними є 1127 обʼєктів (88% від загальної кількості). Кількість непридатних, з технічних причин, сховищ – 168, з них зачинених — 49», — каже посадовець.

Переважна більшість тих, що непридатні, знаходиться в Запоріжжі.

«Загалом 1152 обʼєкта знаходиться в Запоріжжі. Із них кількість придатних — 991. Кількість непридатних з технічних причин — 161», — додав він.

Змусити балансоутримувачів приводити укриття до ладу на сьогодні може прокуратура. Лише за останній час було відкрито десять таких обʼєктів, які вміщують (загалом) 1350 осіб.

Також під час брифінгу було зазначено, що в місті є чимало випадків, коли напис «укриття» є, але самого укриття за відповідною адресою вже давно немає. Протягом двох тижнів місто має вирішити це питання.

Якщо ж говорити про ситуацію із зачиненими під час тривоги укриттями, то на сьогодні вкрадено відповідні списки з адресами та відповідальними особами. Людей просять інформувати про такі випадки на гарячу лінію ОВА для того аби правоохоронці та відповідні служби могли в подальшому перевірити ці адреси. Щодо притягнення до адміністративної чи кримінальної відповідальності за зачинене укриття, то відповідно до діючого законодавства, можна притягнути до відповідальності людину, якщо є наслідки.

«Як, наприклад в Києві, в Деснянському районі, коли сторіж не відкрив укриття в поліклініці і загинули люди. Його засуджено на 4 роки», — додав він.

Статьи по теме

Последние новости

    За добу ЗСУ ліквідували понад 1300 окупантів

За добу ЗСУ ліквідували понад 1300 окупантів

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.