Gorozhanin.com.ua

ЗСУ знищили одну з найдорожчих російських РЛС «Небо-М»: вона коштує сто мільйонів доларів

04 октября
21:46 2024

ЗСУ знищили одну з найдорожчих російських РЛС «Небо-М»: вона коштує сто мільйонів доларів

Збройні сили України минулої ночі завдали успішного удару по російським «мізкам неба», як повідомляється, з використанням подарованих США ATACMS.

ЗСУ успішно вдарили по найпрестижнішій російській радіолокаційній системі «Небо-М», завдавши шкоди картині російської протиповітряної оборони та порушивши російську здатність виявляти, відстежувати та перехоплювати боєприпаси, що доставляються з повітря та з поверхні землі. «Небо-М», який, як відомо, складний для націлювання, працює в стелс-режимі, скануючи горизонт на предмет загроз і українських літаків.

Коли система виявляє ціль, вона передає цільові дані ракетним системам «земля-повітря», які завдають ударів по критичній національній інфраструктурі та цивільним містам України та активно переслідують ВПС.

Приголомшливі збитки в понад 100 мільйонів доларів, це ще один сильний удар по здатності росіян координувати наступальний вогонь із погіршеною картинкою повітряного спостереження. Знищення Небо-M створить сприятливий «повітряний коридор» для використання Storm Shadow. і крилаті ракети SCALP-EG (поставлені Великою Британією та Францією).

Вкрай необхідне підвищення морального духу військ на передовій, за оцінками, зараз у росіян залишилося лише 10 «Небо-М», що все ще працюють. Навіть найдосконаліші системи озброєння небезпечні на полі бою. Це доказ того, що Збройні сили України все ще перебувають у бою та продовжують здійснювати безжальний тиск на критичні сили, які росіяни явно не в змозі захистити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Tags
Share

Статьи по теме

Последние новости

Пийте багато води та утримайтесь від прогулянок: у Києві знову погіршився стан повітря

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.