Gorozhanin.com.ua

У Запорізькій області чоловік погрожував фізичною розправою дружині

25 сентября
20:22 2024

Житель одного із сіл Запорізького району вчиняв відносно дружини психологічне, фізичне та економічне насильство. За рішенням суду йому заборонили наближатися до потерпілої, однак він знехтував встановленими відносного нього заходами тимчасового обмеження прав та знов скривдив жінку.

Правоохоронці встановили, що 61-річний чоловік систематично влаштовував сварки зі своєю дружиною, під час яких погрожував їй фізичною розправою, ображав нецензурною лайкою, чинив психологічний тиск та обмежував доступ до користування спільним майном.

За вчинення домашнього насильства правоохоронці неодноразово притягували чоловіка до адміністративної відповідальності за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Кривдник зобов’язувався виправитися, проте своїх обіцянок не дотримався та не припинив тероризувати дружину.

Через систематичне знущання над жінкою слідчі відділення № 2 (Вільнянськ) Запорізького райуправління поліції відкрили відносно насильника кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Поліцейські провели низку слідчих дій та на підставі зібраних доказів склали обвинувальний акт відносно зловмисника та скерували його до суду.

Місцевий суд виніс чоловіку обмежувальний припис, який забороняв йому наближатися до особистої кімнати дружини, вести з нею листування та телефонувати.

Проте він продовжив тиранію, тому дізнавачі територіального підрозділу поліції зібрали докази протиправної діяльності фігуранта та повідомили йому про підозру у вчиненні проступку, передбаченого ст. 390-1 (Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України.

За скоєне правопорушнику загрожує покарання у вигляді пробаційного нагляду на строк до двох років або обмеження волі на той самий строк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Tags
Share

Статьи по теме

Последние новости

Джонсон требует от Зеленского уволить посла – что такое | Новости Украины

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.