Gorozhanin.com.ua

Збували наркотики та намагалися підкупити поліцейських: на Дніпропетровщині затримали послідовників «Двадцятівських»

23 сентября
14:28 2024

У Кривому Розі на Дніпропетровщині оперативники ДВБ та поліцейські обласної поліції викрили наркоугруповання, що позиціонувало себе залишками дніпропетровського картелю «Двадцятівських», який поліція ліквідувала ще минулого року. Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

Деякі спільники належали до окремої ланки злочинної організації. Зловмисники спеціалізувалися на виготовлені та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин та контролювали цей бізнес на території одного з житлових масивів Інгулецького району. Щомісячні прибутки ділків складали щонайменше мільйон гривень.

Очолив злочинну групу раніше судимий мешканець Кривого Рогу. До своєї діяльності він залучив інших осіб, кожен з яких відповідав за свій напрям роботи. Заборонені речовини наркоторгівці збували з рук у руки, з власних транспортних засобів, а також так званої «Банки» — дилера, який продавав наркотики в одному із скверів міста

Аби не потрапляти у поле зору правоохоронців, зловмисники вирішили домовитись з начальником одного з відділень поліції Криворізького РУП та старшим слідчим цього ж відділення. Вони запропонували поліцейським хабар в обмін на недоторканість їх незаконного бізнесу.

За непритягнення до відповідальності учасників наркогрупи та невтручання у їх діяльність зловмисники обіцяли поліцейським щомісяця 10% від обороту грошових коштів за збут наркотиків.

Про пропозицію зловмисників поліцейські одразу повідомили своє керівництво та працівників Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. Правоохоронці встановили та задокументували факти вчинення низки злочинів членами групи.

За фізичної підтримки бійців спецпідрозділу «КОРД» у зловмисників провели низку санкціонованих обшуків. Під час заходів у фігурантів виявили і вилучили гроші, наркотичні засоби, мобільні телефони, комп’ютерну техніку.

Головним фігурантам наркогрупи слідчі поліції вже оголосили про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Крім того, за спробу підкупу поліцейських організатору наркобізнесу та ще одному його спільнику вручено підозру за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюремного ув’язнення. Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Статьи по теме

Последние новости

Отопительный сезон в Киеве планируют начать 15 октября — Кличко

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.