Gorozhanin.com.ua

Ситуація на фронті: на Харківщині сталося 19 бойових зіткнень

27 августа
13:34 2024

13:22, Сьогодні

Надійне джерело

Ситуація на фронті: на Харківщині сталося 19 бойових зіткнень

На Харківському напрямку російські окупанти продовжують спроби прорвати оборону українських підрозділів.

«Наші воїни ефективно протидіють спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовуючи зусилля на зрив виконання загарбниками планів наступу», — повідомили в ОТУ «Харків».

В районі населеного пункту Глибоке окупанти здійснюють дистанційне мінування місцевості протипіхотними мінами ПФМ-1 (так звана «Пелюстка») із застосуванням БпЛА.

В районі Стариці та Огірцевого противник проводить внутрішню ротацію особового складу на передових позиціях та здійснює заходи логістичного забезпечення.

У Вовчанську російські окупанти проводять доукомплектування штурмових груп 128-ї окремої мотострілецької бригади та 4-ї добровольчої розвідувально-штурмової бригади з метою продовження наступальних дій. Проводить повітряну розвідку міста з метою виявлення підрозділів Сил оборони України.

Протягом минулої доби на Харківському напрямку відбулося 3 бойових зіткнення. Також російська терористи завдали 6 ракетних ударів по цивільній інфраструктурі. Крім того, росіяни завдали 40 ударів дронами-камікадзе та 401 раз обстріляли позиції Сил оборони України.

Від початку цієї доби триває 1 бойове зіткнення у районі Вовчанська.

Втрати ворога (безповоротні та санітарні) за минулу добу склали 90 осіб. Також ворог втратив знищеними та пошкодженими 87 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема 2 танки, 59 БпЛА. Знищено 61 укриття для особового складу, 2 місця зберігання боєкомплекту.

На Куп’янському напрямкукількість атак за добу склала 16. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Новоосинового, Глушківки, Стельмахівки та Андріївки.

Нагадаємо, Ситуація на фронті: окупанти атакували наші позиції 17 разів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Статьи по теме

Последние новости

«Астарта» планує побудувати у Полтаві завод із переробки сої: інвестиції оцінюють у €76 млн

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.