Gorozhanin.com.ua

Хотів легких грошей: у Києві затримали 16-річного школяра, який на замовлення РФ підпалював авто ЗСУ, – ФОТО, ВІДЕО

09 августа
03:40 2024

Співробітники Служби безпеки України та Поліції Києва затримали у столиці 16-річного юнака, який на замовлення росіян підпалював автівки ЗСУ. На школяра росіяни вийшли, коли той шукав «швидких грошей» в інтернеті.

Про це йдеться у повідомленні правоохоронців.

У Києві затримали 16-річного хлопця за підпал авто ЗСУ, Фото: СБУ

У Києві затримали 16-річного хлопця за підпал авто ЗСУ, Фото: СБУ

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Також не забувайте підписуватись.

У Києві затримали 16-річного хлопця за підпал авто ЗСУУ Києві затримали 16-річного хлопця за підпал авто ЗСУУ Києві затримали 16-річного хлопця за підпал авто ЗСУ

Зазначається, що юнак спочатку поширював містом листівки антиукраїнського характеру. Після чого йому дали інше завдання: підпалювати автівки військовослужбовців та фільмувати процес на камеру в обмін на гроші. При цьому він не обовʼязково мав підпалювати саме автівки ЗСУ, для виконання ворожого завдання підходив будь-який транспортний засіб, схожий на військовий. Спочатку юнак фотографував автівки та «погоджував» їх з росіянами, після чого підпалював.

СБУ підкреслює, що відео необхідно росіянам для поширення дезінформації, мовляв, в Україні діє проросійське підпілля, яке з ідеологічних причин знищує авто військових.

У разі успішного виконання завдання неповнолітній киянин мав отримати гроші на криптогаманець. Проте обіцяної суми від росіян він так і не отримав, правоохоронці його затримали та повідомили про підозру за статтями про теракт, вчинений за попередньою змовою групою осіб та перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період (ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Не зважаючи на юний вік фігуранта, йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна, — повідомили в СБУ.

У Києві затримали 16-річного хлопця за підпал авто ЗСУ, Фото: СБУ

У Києві затримали 16-річного хлопця за підпал авто ЗСУ, Фото: СБУ

Також правоохоронці зазначили, що встановили особу росіянина, який завербував школяра. Йому повідомили про підозру у втягненні неповнолітнього у протиправну діяльність (ч. 1 ст. 304 КК України).

Крім того, ми повідомляли раніше про те, що поліцейські міста Києва разом із Службою безпеки затримали фітнес-тренера, який за завданням російських спецслужб підпалював автівки військових на території України.

Статьи по теме

Последние новости

Ворог атакував артилерією та дронами-камікадзе: ситуація на Дніпропетровщині станом на ранок

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Наша цель – ваш комфорт: EA-LOGISTIC – гарантия эффективных международных грузоперевозок.